Anasayfa /  Medya

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 milyon lirayı açtıran sorunun cevabı!

ATV'de gösterilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'in 5 milyon TL değerindeki final sorusu için incelemeler başladı. Sorunun yayınlanmasının ardından cevabı hakkında araştırmalar hız kazandı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 25 Mart 2024 09:00

ATV'de gösterilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'in 5 milyon TL değerindeki final sorusu için incelemeler başladı. Sorunun yayınlanmasının ardından cevabı hakkında araştırmalar hız kazandı. İşte detaylar...

Kim Milyoner Olmak İster 5 Milyonluk soru

Bakara Suresi’nde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, “Biz Bir çeşit yemeğe asla katlanamayız” diye isyan edip Hz. Musa’dan “Rabb’ine dua et de versin” diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

A: Mercimek
B: Soğan
C:Nohut
D: Sarımsak

Doğru Cevap: C Nohut

Ayetler

57. ayet: Bulutları üzerinize gölge kıldık ve size kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Size rızık olarak verdiklerimizin temizinden yiyin (dedik). Onlar Bize zulmetmediler, ancak kendi nefislerine zulmettiler.

61. ayet: Siz (ise şöyle) demiştiniz: "Ey Musa, biz bir çeşit yemeğe katlanmayacağız, Rabbine yalvar da, bize yerin bitirdiklerinden bakla, acur, sarmısak, mercimek ve soğan çıkarsın." (O zaman Musa:) "Hayırlı olanı, şu değersiz şeyle mi değiştirmek istiyorsunuz? (Öyleyse) Mısır'a inin, çünkü (orada) kendiniz için istediğiniz vardır" demişti. Onların üzerine horluk ve yoksulluk (damgası) vuruldu ve Allah'tan bir gazaba uğradılar. Bu, kuşkusuz, Allah'ın ayetlerini tanımazlıkları ve peygamberleri haksız yere öldürmelerindendi. (Yine) bu, isyan etmelerinden ve sınırı çiğnemelerindendi.

Berk Göktaş'ın annesi Didem Göktaş

Berk Göktaş'ın annesi Didem Göktaş, uzun yıllar otomotiv sektöründe çalıştığını söyleyerek emekli olduğunu söyledi. Berk çok dikkatli bir çocuktu. Öğretmenleri bize geri dönüşler sağladı. Berk akademik anlamda başarılı oldu. Anaokulu öğretmeninin teşvikiyle birkaç teste girdi. Özel çocukların olduğu bir sınıfa dahil oldu. Ancak biz daha çok ayrışmasını istemedik.

Berk Göktaş'ın babası Harun Göktaş

Berk Göktaş'ın babası Harun Göktaş'ın açıklamaları, "Geçtiğimiz haftadan bu zamana kadar çok güzel geri dönüşler aldık. Yaşadıklarımız tarif edilemez. Anne babaların bu tarz ortamlarda bu duyguları yaşamasını istiyorum. İlgili olduğu konularda ayrıntılı araştırmalar yapardı."

Berk Göktaş Kimdir?

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 Milyon Liralık Soruyu doğru bilen ve 5 milyonluk soruyu görmeye hak kazanan Berk Göktaş kimdir? 

Berk Göktaş 19 yaşında, aslen Çanakkaleli ve İstanbul’da yaşıyor. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Berk Bey, YKS’de 71’inci olmuş. Fizik ve uzay alanlarına ilgisi olan Berk Bey, yarışmada ilerleyebildiği noktaya kadar ilerlemek ve yarışmadan kazanacağı ödülle yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyor. Okuma yazmayı 4 yaşında öğrendiğini ifade eden Göktaş konuşmaya akranlarına göre daha geç başladığını katıldığı programda söyledi. Göktaş, Anaokulunda okuma yazma bildiği için arkadaşlarının şunu yazar mısın diye rica ettiklerini belirtti. Ortaokulda okulun futsal takımında olduğunu ifade eden Göktaş katıldığı yarışmalarda aldığı madalyaları açıkladı.

Yorumlar