Anasayfa /  Foto Galeri

Kilo verdiren bitki çayları

Kilo verdiren bitki çayları - Sayfa 1

Tarçın Çayı - Hoş kokusuyla keyifli bir içim sağlayan tarçın çayının termojenik etkisi bulunuyor. Vücut sıcaklığını yükselterek, metabolizmanın harcadığı enerjiyi artıran tarçın çayı sayesinde daha fazla kalori yakmanız mümkün. Kan şekerini dengeleyici özelliği bulunan tarçın aynı zamanda kolesterolü dengelemeye yardımcı.rn

Kilo verdiren bitki çayları - Sayfa 2

Maydanoz Çayı - Maydanoz çayı sayesinde fazla kilolarından kurtulduğunu söyleyenlerle muhtemelen karşılaşmışsınızdır. Maydanoz çayı, yakılan kaloriyi artırma veya yağ yakımını hızlandırma özelliği ile diyet listelerinde hatırı sayılır bir yere sahip. Sindirimi kolaylaştırmasının yanı sıra ödem söktürücü etkisi ile zayıflamak isteyenlerin adeta gözde çaylarından biri. Üstelik maydanoz folat, potasyum, kalsiyum, fosfor, C ve A vitaminleri bakımından zengin bir bitki olması dolayısıyla da günlük diyetlerde yer alması gereken bir bitki.

Kilo verdiren bitki çayları - Sayfa 3

Zencefil Çayı - Mideyi sakinleştirici, bulantıyı geçirici ve sindirimi kolaylaştırıcı etkisiyle bilinen zencefil çayı, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

Kilo verdiren bitki çayları - Sayfa 4

Pu-Erh Çayı - Sabahları içildiğinde yağ hücrelerini küçültücü bir özelliği bulunan Pu-Erh çayı düzenli olarak içildiğinde vücuttaki yağ oranını azaltıyor.