Anasayfa /  Politika

Kılıçdaroğlu; Can Dündar, Erdem Gül ve tüm gazetecilere özgürlük diliyorum.

Kılıçdaroğlu; Can Dündar, Erdem Gül ve tüm gazetecilere özgürlük diliyorum.

Abone ol
Abone ol 25 Şubat 2016 23:39

Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ile Erdem Gül ile ilgili kararını Twitter hesabı üzerinden değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal

, "Can Dündar, Erdem Gül ve tüm gazetecilere özgürlük diliyorum." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluk halleri için 'hak ihlali var' kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kararı Twitter üzerinden değerlendirdi. Kılıçdaroğlu,

"Anayasa Mahkemesi verdiği kararla 'doğruları söylemek suç değildir' dedi. Can Dündar, Erdem Gül ve tüm gazetecilere özgürlük diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da , Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği karar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AYM'nin tutuklu gazeteciler Dündar ve Gül hakkında verdiği 'hak ihlali' kararı sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından değerlendirmede bulunan Barış Yarkadaş, şunları yazdı: "Can Dündar ve Erdem Gül özgürlüklerine kavuşuyor... Direndiler, faşizme teslim olmadılar... Can ve Erdem, sadece gazetecilik yaptı... Onları kumpasla tutuklatanlar, gerçeklerin duyulmasından korkuyordu. Gerçekler, yalanları yendi. Bu ülkenin meslek namusuna sahip çıkan gazetecileri var oldukça faşizm yenilmeye mahkumdur. Can ve Erdem'in başeğmeyen tavrı bunun kanıtıdır. Saray, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliyeler gerçekleşmesin diye baskı yapacaktır. Kimse umutsuz olmasın, o zindanlar boşalacak. Türkiye, Saray'ın karanlığına teslim olmayacak... Sadece Can ve Erdem değil, tutuklu 32 gazeteci de özgürlüklerine kavuşacak."

Etiketler anayasa mahkemesi
Yorumlar