Anasayfa /  Foto Galeri

Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte 2022 kıdem tazminatı tavan miktarı

Kıdem tazminatı tavanı 2022 asgari ücret tutarının açıklanmasının akabinde netlik kazandı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı tavan miktarı, asgari ücret tutarında yaşanan artışla birlikte netlik kazanmış oldu. 2022 kıdem tazminatı tavan ücretinde kesin rakam duyuruldu. İşte, merakla beklenen 2022 kıdem tazminatıyla ilgili bilgiler...

Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte 2022 kıdem tazminatı tavan miktarı - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni asgari ücretin yüzde 50 zam ile 4 bin 250 TL olduğunu açıkladı. Asgari ücretle birlikte çalışanların ihbar ve kıdem tazminatları, işsizlik ödenekleri de artmış oldu.

Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte 2022 kıdem tazminatı tavan miktarı - Sayfa 2

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile Aile Çalışma ve Hizmetler Bakanlığı yaptığı toplantının ardından 2022 yeni asgari ücret zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını duyurdu. 

Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte 2022 kıdem tazminatı tavan miktarı - Sayfa 3

Asgari ücrete gelen zamla birlikte birçok kalemde de değişiklik yaşandı. Asgari geçim indirimi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, Genel Sağlık Sigortası primi, kıdem ve ihbar tazminatı, SGK idari para cezaları gibi kalemlere asgari ücrete gelen artış oranında zam yapılacak.

Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte 2022 kıdem tazminatı tavan miktarı - Sayfa 4

Kıdem tazminatı tavanı asgari ücret ile birlikte güncellendi. Çalışanın her bir yıllık çalışma süresi karşılığında bir brüt ve giydirilmiş maaşı olarak hesaplanan kıdem tazminatı 12 bin 976 TL olarak belirlendi