Anasayfa /  Güncel

Keşan Belediyesi SMS'le uyardı: Barajda 45 gün su var

Keşan'ın içme suyu kaynağı olan 56 milyon metreküp kapasiteli Kadıköy Barajı, kuraklık nedeniyle doluluk oranının 4 milyon metreküpe düşmesiyle zorlu bir durumla karşı karşıya kaldı. Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, bir hafta önce yaptığı açıklamada, ilçenin sadece 45 günlük içme suyu stokunun kaldığını belirtmişti. İlçenin susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olması nedeniyle Keşan Belediyesi vatandaşları SMS'lerle uyararak bilinçli su kullanımı konusunda bilgilendirdi.

Abone ol
Abone ol 29 Temmuz 2023 20:10

Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'ndaki su seviyesinin 4 milyon metreküpe düşmesi, ilçenin susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu. Bu durum üzerine Keşan Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla uyarı SMS'leri göndermeye başladı. SMS'lerde suyun bilinçli kullanılmasının önemi vurgulanarak, "Çevrenizde halı yıkayan, bahçesini sulayan, araçlarını yıkayanları ve suyu bilinçsizce kullananları uyarın ya da Alo 153 Hattı´mızı arayarak bize bildirin" şeklinde uyarılarda bulunuldu. Keşan ilçesi yaklaşık 65 bin nüfusa sahip olup, içme suyu ihtiyacını karşılayan 56 milyon metreküp kapasiteli barajın kuraklık nedeniyle doluluk oranı 4 milyon metreküpe düşmüş durumda. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bir hafta önce yaptığı açıklamada, ilçenin sadece 45 günlük içme suyu stokunun kaldığını bildirmişti. Belediye, vatandaşları su tasarrufu yapmaya teşvik etmek ve suyun bilinçsizce tüketimine karşı duyarlılık oluşturmak için önlemler almaya çalışıyor.

Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran, Kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşmesiyle ilgili yapılan çalışmaları açıkladı ve 15 yeni kuyu projesinin hayata geçirilmesinin planlandığını belirtti. Başkan Helvacıoğlu, tüm vatandaşları suyun önemine dikkat çekerek tasarruflu kullanım için çaba göstermeye davet etti.

Yorumlar