Anasayfa /  Politika /  Chp

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu CHP genel başkanlığı için yeterli görmüyor musunuz? sorusunu cevapladı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu verdiği röportajda; ''CHP’nin ne zaman genç bir genel başkanı olabileceği konusunda bir tahmin yapabilir misiniz? Ekrem İmamoğlu’nu CHP genel başkanlığı için yeterli görmüyor musunuz? Emekliliğinize dair ne tür planlar yapıyorsunuz?sorularına çarpıcı cevaplar. Kılıçdaroğlu, Serbestiyet yazarlarının sorularına cevap verdi

Abone ol
Abone ol 29 Haziran 2023 17:07

CHP'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Serbestiyet yazarlarının sorularına çarpıcı cevaplar geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Serbestiyet yazarlarının sorularına cevap verdi: “CHP, genel başkanını kurultaylarda seçer. Adaylar çıkar ve yarışırlar…Hiç kimseye altın tabak içinde Genel Başkanlığı sunmaz.” “Yaşamımın hiçbir döneminde koltuk hırsım olmadı.” “Kimi değişimler vardır ki kurumları daha iyiye götürmeyebilir; kimi değişimler kurumları eskisinden daha geriye düşürebilir.” “CHP’nin uzattığı eli havada bırakmayan herkes değişmiştir. Güzel olan budur.” “CHP’nin şu an itibariyle kaptanı benim. CHP engin denizlerin gemisidir. CHP’yi bir iç deniz gemisine çevirecek tartışmalardan ve bu tartışmaların sonuçlarından uzak tutacağım.” “Yeşil Sol Parti demokrasiye inanmış, saygı duyduğumuz bir parti. Biz, yerel seçimlerde herkesin oyuna talip olacağız.” “Ekrem Bey de dahil olmak üzere elbette her CHP’li, CHP’ye Genel Başkan adayı olabilir. Bunda hiçbir tereddüdüm yok.” “ Önyargılar nedeniyle birbirleriyle diyalog kurmayan bir yığın insan. Biz diyalog kurmaktan yana yaptık tercihimizi.”

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu CHP genel başkanlığı için yeterli görmüyor musunuz? sorusunu cevapladı!

Hilal Köylü’nün, “CHP’nin ne zaman genç bir genel başkanı olabileceği konusunda bir tahmin yapabilir misiniz? Ekrem İmamoğlu’nu CHP genel başkanlığı için yeterli görmüyor musunuz? Emekliliğinize dair ne tür planlar yapıyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

CHP, genel başkanını kurultaylarında seçer… Adaylar çıkar ve yarışırlar… CHP, hiç kimseye altın tabak içinde Genel Başkanlığı sunmaz. Bu davranış CHP’nin geleneğinde yoktur. CHP Kurultaylarında Genel Başkanların yaşından ziyade birikimine, çalışkanlığına, halkla ilişkilerine vs. bakılır. Ekrem Bey de dahil olmak üzere elbette her CHP’li, CHP’ye Genel Başkan adayı olabilir. Bunda hiçbir tereddüdüm yok…

Güzin Sarıoğlu ise, “2024 yerel seçimleri için CHP’nin özellikle büyükşehirler için en iyi ve en kötü senaryoları nasıl acaba?” diye sordu. CHP lideri bu soruya şu yanıtı verdi:

"2024 yerel seçimlerinde iddialıyız ve yeni büyükşehir belediyelerini alacağız. Belediyecilik konusunda başkanlarımızın çok başarılı sınavlar verdiğini kamuoyu da biliyor."

Serbestiyet'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özel röportajının tamamı için TIKLAYIN

 

Yorumlar