Anasayfa /  Yaşam

Keçiören’de bayram öncesi gıda denetimlerine devam

Kurban Bayramı öncesi, başta şeker ve çikolata olmak üzere gıda ürünlerinin satışında yaşanan artışları dikkate alan Keçiören Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.Zabıta Müdürlüğünce oluşturulan ekipler Keçiören...

Abone ol
Abone ol 29 Ağustos 2017 12:20

Kurban Bayramı öncesi, başta şeker ve çikolata olmak üzere gıda ürünlerinin satışında yaşanan artışları dikkate alan Keçiören Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıta Müdürlüğünce oluşturulan ekipler Keçiören genelindeki ekmek ve simit fırınları, yufka-kadayıf imalathaneleri, unlu mamüller üretim yerleri, pastaneler, lokantalar, pide-kebap salonları, süpermarketler gibi gıda üretim ve satışı yapılan işyerlerindeki denetim çalışmalarına ağırlık verdi. Gerçekleştirilen denetimlerde, genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, çalışan personelin kıyafetleri, fiyat etiketleri ve işyeri önlerindeki işgaller kontrol edilerek, işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilirken, tespit edilen eksiklerin giderilmesi, yayaların geliş geçişlerinin güçleştirilmemesi için de uyarılarda bulunuluyor.

Halk sağlığı her şeyden önce gelir

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşların hem Kurban Bayramı öncesinde hem de bayramda, huzur ve güven içerisinde alışveriş yapabilmeleri ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için zabıta denetim ekipleri oluşturduklarını ve denetimlerin 24 saat aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Denetimlerdeki esas amacın ceza kesmek olmadığını vurgulayan Başkan Ak, “Amacımız Keçiörenlilerin sağlığını korumak ve gözetmek. Halk sağlığı her şeyden önce gelir. Keçiören Belediyesi olarak yasa ve yönetmeliklerin bize verdiği yetkileri kullanarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Denetimlerimiz Kurban Bayramı öncesinde, bayramda ve sonrasında aksatılmadan bir program dahilinde kesintisiz sürecek” dedi.

Yorumlar