Anasayfa /  Foto Galeri

KDV indirimi raflara böyle yansıdı! İşte raflardaki eski ve yeni fiyat

KDV'nin yüzde 8'den 1'e düşürülmesine ilişkin düzenlemenin ayrıntıları netleşti. KDV indirimi süt, yoğurt, peynir, kırmızı et, beyaz et, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, bebek maması, makarna, zeytin gibi ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak.

KDV indirimi raflara böyle yansıdı! İşte raflardaki eski ve yeni fiyat - Sayfa 1

12 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirildiğini açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra ise temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki bu indirim fiyatlara nasıl yansıyacak? İşte raflardaki gıda ürünlerindeki indirimler...

KDV indirimi raflara böyle yansıdı! İşte raflardaki eski ve yeni fiyat - Sayfa 2

Katma değer vergisi bir tüketim vergisidir. Satıcıların ne kar ne de zararını etkilemez. Devlet kendi alacağı vergiden feragat etmiştir.

KDV indirimi raflara böyle yansıdı! İşte raflardaki eski ve yeni fiyat - Sayfa 3

135 TL 66 kuruştan satılan et 125 TL 50 kuruşa düşecek.

KDV indirimi raflara böyle yansıdı! İşte raflardaki eski ve yeni fiyat - Sayfa 4

Çaya baktığımızda 45 lira 95 kuruş... Standart çay... Formülümüz şu 45,95 TL. Bölü 1.08 çarpı 1.01 yani 8 olan vergi 1'e düştü. 42 TL 97 kuruş. 2 lira 98 kuruş bir indirim var. 1 kilogram 17 TL 95 kuruş olan pirinç, 16 TL 78 kuruşa düşüyor. Vergiden ötürü bir ucuzlama olacak.