Anasayfa /  Foto Galeri

Kayıp çocuklar Ufuk Tatar ve Sami Yusuf Marangoz ile ilgili kahreden son dakika haberi!

Kayıp çocuklar Ufuk Tatar ve Sami Yusuf Marangoz ile ilgili kahreden son dakika haberi! - Sayfa 1

Geçtiğimiz hafta içerisinde önce Ankara'da Eylül Yağlıkara'dan, sonra ise Ağrı'da Leyla Aydemir hakkında kahreden ölüm haberlerin gelmesi tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. Kayıp çocuklarının cesetlerinin bulunması ülke genelinde büyük tepkiyle karşılanmış ve sorumluların en ağır cezaya çarptırılması istenmişti. Türkiye, bu iki minik çocuğun ölümünü henüz atlatamamışken bir acı son dakika haberi de bugün geldi. Hatay'ın Hassa ilçesinde 8 gün önce kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ın cansız bedeni, 5 kilometre uzaklıkta güvenlik korucuları tarafından bulundu. Aynı gün içerisinde ikinci son dakika haberi de Bitlis'in Ahlat ilçesi'nde dün kaybolan 2 yaşındaki Sami Yusuf Marangoz'dan geldi. Sami Yusuf'un cansız bedeni de kaybolduğu köyden 4 kilometre uzaklıkta bulundu. Kaybolan çocuklar Ufuk Tatar ve Sami Yusuf Marangoz'a ne oldu?

Kayıp çocuklar Ufuk Tatar ve Sami Yusuf Marangoz ile ilgili kahreden son dakika haberi! - Sayfa 2

KAÇIRILMA İDDİASI Baba Muhammet Tatar'ın tefecileri borçları nedeniyle kaçırılmış olabileceği konuşulan küçük Ufuk'u bulmak için Arpalıuşağı Mahallesi ile çevresindeki yerleşim alanlarının da çembere arayarak arayan ekipleri herhangi bir ize ulaşamadı. Zaman zaman arama yapan ekiplerin çalışmasına katılan Ufuk Tatar'ın ikiz kardeşi Uğur ise olan bitenleri şaşkınlıkla izledi. Ufuk'un kaybolmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı geniş çaplı soruşturma yaparken tüm ihtimaller de tek tek değerlendirmeye alındı. Görgü tanıklarının da ifadesine başvuruldu, baba Muhammet Tatar'ın da su kaynağına gittiği ileri sürüldü. Aile fertlerinin tek tek olayla ilgili bilgilerine başvuruldu.

Kayıp çocuklar Ufuk Tatar ve Sami Yusuf Marangoz ile ilgili kahreden son dakika haberi! - Sayfa 3

KORUCULAR BULDU İz takip köpeklerinin ise en son su kaynağına kadar olan bölgede tepki verdiği, Amanoslar'a doğru devam etmediği, köye doğru dönüş yaptığı üzerinde duruldu. Dağ eteğinden Arpalıuşağı'na doğru hilal oluşturan ekipler, bu yönde çalışma yaptı. Arpalıuşağı'na kadar ulaşan ekipler bir ize ulaşamayınca çevredeki mahalleri de didik dedik etti. Her taşın altına her ağaç dibine bakan ekipler, çalışmalarını bu kez çocuğun kaybolduğu noktanın tepelik kuzey doğu yönüne kaydırdı. Buna göre arama çalışmaları yapılırken, bugün saat 12.00 sıralarında, arama çalışmalarına destek veren güvenlik korucuları, Arpalıuşağı'na yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta mahallenin kuzey doğusuna düşen Yoluklar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çocuk cesedi buldu. Korucular durumu hemen yetkililere bildirdi. Bunun üzerine bölgeye jandarma komandolar ile AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede cansız bedenin Ufuk Tatar'a ait olduğu belirlendi. Günlerdir iyi haber beklerken acı haberi alan herkes yıkıldı. Ekipler, minik çocuğun cansız bedeninin bulunduğu bölgeye girişlere izin vermedi.

Kayıp çocuklar Ufuk Tatar ve Sami Yusuf Marangoz ile ilgili kahreden son dakika haberi! - Sayfa 4

TEPE AŞMIŞ İlk belirlemelere göre, Ufuk'un su kaynağından yolunu kaybettiği, dağ eteğinden kuzey doğu yönüne yürüdüğü, tepelik alanı aştığı tahmin edilirken, cansız bedene ulaşan ekiplerin yaptığı ilk incelemede Ufuk'un 2 gün önce ölmüş olabileceği değerlendirildi