Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Karabük Üniversitesi'nde neler oluyor? Karabük Üniversitesi olayı ne?

Karabük Üniversitesi'ne dair sosyal medyada dolaşan iddialar, kurumda bazı bölümlerde öğrencilerin çoğunlukla yabancı uyruklu olmasıyla ilgili de konuşulmaktadır. Bu durumun yanı sıra, YÖK'ün iddialar arasında 'para karşılığı diploma' gibi konuları da araştırıp araştırmadığı ise merak konusu haline gelmiştir. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2024 12:00

Karabük Üniversitesi'ne dair sosyal medyada dolaşan iddialar, kurumda bazı bölümlerde öğrencilerin çoğunlukla yabancı uyruklu olmasıyla ilgili de konuşulmaktadır. Bu durumun yanı sıra, YÖK'ün iddialar arasında 'para karşılığı diploma' gibi konuları da araştırıp araştırmadığı ise merak konusu haline gelmiştir. İşte detaylar...

Karabük Üniversitesi'nde yaşanan bir hastalık krizi, öğrenci topluluğunu endişelendirdi. 

Sosyal medya, Karabük Üniversitesi'nde eğitim gördüğü belirtilen öğrencilerin 'itiraf' sayfasında isimlerini gizleyerek paylaştığı mesajları konuşuyor. 

İtiraf Sayfasında Şok Edici Yorumlar

Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası'nda Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadığını iddia eden Türk öğrencilerin mesajları, kamuoyunda büyük bir tartışma başlattı. Kimi öğrenciler HPV, kimi de HIV şüphesiyle hastaneye başvurduklarını dile getirdi.

Söz konusu mesajlarda şehirdeki bazı kadın ve erkek öğrencilerin Afrika kökenli öğrencilerle birliktelik yaşadıktan sonra cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandıkları anlatıldı. Mesajlarda, öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV şüphesiyle hastaneye gittiği ileri sürüldü.

Karabük Üniversitesi'nde Öğrenci Yapısı

Karabük Üniversitesi'nde eğitim gören 12 bin yabancı öğrencinin 98 farklı ülkeden geldiği biliniyor. Bu öğrencilerin yaklaşık 6 bini Afrika'nın çeşitli ülkelerinden gelmektedir.

Sosyal Medya Karıştı

Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası'nda paylaşılan öğrenci mesajları, sosyal medyada geniş bir tartışma platformu buldu. Bir öğrencinin "sahte hesap" üzerinden paylaştığı mesaj, hastalık belirtileri ve korunmasız ilişki uyarılarıyla doluydu.

Öğrencilerin İtirafları 

Bazı öğrenciler, genital bölgede ortaya çıkan belirtilerle acil tıbbi yardım arayışında olduklarını belirtirken, diğerleri yaşadıkları utanç nedeniyle hastaneye gidemediklerini açıkladılar. Ancak, bir öğrenci, hastaneye gittikten sonra yaşadığı korku ve utanç dolu anları paylaşarak diğerlerine uyarılarda bulundu.

Karabük Üniversitesi'nde yaşanan bu olaylar, gençler arasında ciddi sağlık endişelerine yol açarken, aynı zamanda korunmasız cinsel ilişkinin risklerini bir kez daha gündeme getirdi. 

Rektörden Açıklama

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hasan Solmaz şunları söyledi: "Bunlar sadece iddia. Birileri birkaç gündür üniversite üzerinden Karabük'ü karalamak için çaba içerisindeler. İnsanlar karalama yapıyorlar, yalan şeyler söylüyorlar sonra bunu 'ispat et' diyor. Normalde iddia edenin ispat etmesi lazım. Bu bir iddia, öyle bir şey yok"

Sağlık Bakanlığı'nın ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'nün gerekli görmesi halinde HIV ve HPV iddialarıyla ilgili açıklama yapacağını ifade eden Solmaz, okulda yabancı öğrencilerle Türk öğrenciler arasında da okulda hiçbir problem olmadığını söyledi. Solmaz, "Burası huzurlu bir yer. Yani, üniversite olarak şehir olarak da huzurlu bir yer. Herhalde birileri bunu değiştirmek istiyor. Bu yanlış bir davranış. 104 ülkeden öğrencimiz var ve bu öğrencilerimizin birbiriyle geçinmeleri çok güzel" dedi.

Öte yandan Solmaz rektörlük olarak basından beklentilerinin "ispat edilmeyen hiçbir şeyin yayınlanmaması" odluğunu söyledi.

'Yabancı öğrencilerin mimarı' olarak anılan eski Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat Odatv'ye konuştu. Refik Polat iddiaların çok abartıldığını vurgulayarak "Hristiyan 3-5 öğrenciden gelen bazı cinsel hastalıklar söz konusu olabilir. Çok abartıyorlar. Haber değeri olabilir mi bilmiyorum bile" ifadelerini kullandı.

YÖK BAŞKANI'NA SORULAR 

Mesajlar gün boyu sosyal medyanın gündeminde yer alırken Memleket Partisi de üniversiteye ilişkin bazı iddiaları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdal Özvar'a sordu.

Partinin sosyal medya hesabından Prof. Dr. Özvar'a iletilen sorularda şunlar yer aldı:

- Karabük Üniversitesi’nde neler oluyor? Çoğu bölüm ve sınıfın yabancı uyruklu öğrencilerden oluştuğu iddiası doğru mu? Dolar karşılığı diploma satışı yapılıyor mu? YÖK bu iddiaları araştırıyor mu, yoksa sadece izliyor mu?

Yorumlar