Anasayfa /  Foto Galeri

Kar yağışı ve kuvvetli rüzgar kapıda! İşte 2 Mart Hava Durumu

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve İzmir'in kuzey kesimleri hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimler, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor.

Kar yağışı ve kuvvetli rüzgar kapıda! İşte 2 Mart Hava Durumu - Sayfa 1

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Akdeniz Bölgesi ile Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Kırşehir, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Siirt, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m²) ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar, Antalya’nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 Kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Orta ve Doğu Akdeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kar yağışı ve kuvvetli rüzgar kapıda! İşte 2 Mart Hava Durumu - Sayfa 2

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Bursa ve Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE -3°C, 7°C
Çok bulutlu

İSTANBUL 2°C, 6°C
Çok bulutlu

KOCAELİ 4°C, 7°C
Çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

TEKİRDAĞ 0°C, 7°C
Çok bulutlu

EGE
Çok bulutlu, İzmir'in kuzeyi hariç bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR 1°C, 5°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli ve yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DENİZLİ 6°C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 4°C, 10°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinde il merkezi ile güney kesimleri hafif sağanak yağışlı

MUĞLA 2°C, 10°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.

Kar yağışı ve kuvvetli rüzgar kapıda! İşte 2 Mart Hava Durumu - Sayfa 3

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Göller Yöresi ile Rakımı 1100-1300 metre üzeri olan yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi, bölge genelinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 12°C, 18°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 11°C, 14°C
Çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 11°C, 17°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA 1°C, 5°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli, yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Konya ve Kırşehir çevrelerinden kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA 1°C, 5°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

ESKİŞEHİR -1°C, 6°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KAYSERİ 1°C, 9°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA 2°C, 4°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

Kar yağışı ve kuvvetli rüzgar kapıda! İşte 2 Mart Hava Durumu - Sayfa 4

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU -1°C, 5°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

DÜZCE 3°C, 6°C
Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinde yağmurlu

KASTAMONU -2°C, 5°C
Çok bulutlu, kıyıları yağmurlu, il merkezi ile iç kesimleri kar yağışlı

ZONGULDAK 5°C, 6°C
Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 5°C, 10°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

SAMSUN 6°C, 8°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

TOKAT 4°C, 10°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu zamanla karla karışık yağmurlu

TRABZON 6°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu