Anasayfa /  Güncel

Kapalıçarşı'da dikkat çeken uyarı: Su için virüs midenize gitsin

Kapalıçarşı'da İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından koronavirüse dair bilgilendirme çalışması yapıldı. Bu çerçevede çok sayıda görevli çarşı esnafına salgından korunmalarına dair bilgilendirme yapıldı. Sosyal medyaya düşen bir görüntüde ise üzerlerinden koruyucu giysi, eldiven, gözlük ve maske bulunan iki kişinin esnafla konuşması düştü. Görevlilerden birinin esnafa "Bol su için virüs akciğerinize değil midenize gitsin" diye tavsiyede bulunması dikkat çekti.

Abone ol
Abone ol 17 Mart 2020 22:29

Sosyal medyada son saatlerde bir video hızla paylaşılmaya başlandı.

Videonun çekildiği yer İstanbul Kapalıçarşı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden geldiği belirtilen görevliler esnafa koronavirüse yönelik bilgilendirmede bulunuyor

Görevlinin "Şu an öksürük, ateş yok. Ancak olmayacağı anlamına gelmez. Biliyorsunuz virüsün 14 günlük kuluçka süresi var. Biz kendimizi bu şekilde koruyorsak gerçekten korktuğumuzdan. Biz korkuyorsak siz de korkun. Çünkü biliyorsunuz ilk vaka buradan çıktı ve buradaki vaka sayısı artıyor, gitgide artıyor. Yani buradan çıktı, sizin çarşınızdan çıktı. Virüs bulaşan gelip size bulaştırıyor. Lütfen mümkün olduğunca burayı açacaksanız tek kişi açsın. Ve çocuklar yaşlılar risk grubunda. Onlar gelmesinler. Evinizde hakeza böyle dışarı çıkarmayın. Ekmek almaya gidecekse bir kişi gitsin. Hep aynı kişi gitsin ama. Bir kişi üzerinden en azından tedavi için uğraşırsınız. Eve gittiğinizde ise elbiselerinizi çıkartın 60-90 derecede, diğerlerinin giysilerinden ayrı yıkayın. Bunlar çok önemli. Gün içerisinde sık sık ellerinizi yüzünüzü yıkayın. Su için ki boğazınızda nemli kalsın ve gelen virüs midenize gitsin. Akciğerinize değil. Biliyorsunuz virüs akciğerleri tutuyor ve zatürre yapıyor." dediği duyuluyor.

Ancak bu konuşmada dikkat çeken ve koronavirüsüne ilişkin bugüne kadar açıklanan bilgilerle çelişen ifadeler var.

Yorumlar