Anasayfa /  Sağlık

Kanser hücrelerinin en sevdiği gıda bu! Uzak durun!

Bilim insanları her gün tükettiğimiz bazı besinlerin kansere neden olduğunu ortaya çıkardı. Peki kanser hücrelerinin en sevdiği yiyeceğin ne olduğunu biliyor musunuz? Şeker! Peki neden?

Abone ol
Abone ol 11 Temmuz 2023 14:18

Kanser hücrelerinin genellikle şekerle beslendiği bilinmektedir. Ancak Bilim adamları rafine edilerek, yani endüstriyel olarak üretilen meyve şekeriyle beslenen kanser hücrelerinin normal sofra şekeri tüketen kanser hücrelerine göre çok daha hızlı bölünüp yayılabildiğini keşfettiler. 

Kanser hücreleri kurnaz bir şekilde diğer hücrelerden farklı olarak solunum yaparken oksijeni kullanmaz. Aslında oksijensiz solunum demek 20 kat daha az enerji üretmek demektir.

Bu yüzden bir kanser hücresi hayatta kalmak için çok daha fazla şekere muhtaçtır. Peki bu zor yolu neden tercih eder ? Çünkü kanser hücreleri oksijensiz solunum ile laktik asit üretir.

Ürettiği bu laktik asiti hücrenin etrafında biriktirerek adeta sis bulutu ile bağışıklık sisteminden kendini aklamaya çalışır. O zaman biz vücudumuzdan basit şekerleri ne kadar uzak tutarsak bağışıklık sistemimizin kanser hücresini henüz çoğalmadan yakalanmasını sağlarız. Yılanın başını küçükken ezmiş oluruz.

Yani marketlerdeki sahte şekerli gıdalardan uzak durarak sebze ve et ağırlıklı beslenirsek genetiğimizde varsa bile kendimizi kanserden korumuş oluruz.

Bunların dışında kanserden koruduğu bilinen 3 şey

1. D vitamini
2- Melatonin
3- Curcumin ( Zerdeçal)

 



 

Yorumlar