Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Kamu ’ya En Az Lise Mezunu 1711 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

Kamu’ya en az lise mezunu 1711 koruma güvenlik görevlisi alımı yapılıyor. 

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2019 17:46

Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından lise, önlisans veya lisans mezunları arasından 1711 koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılıyor. 

Başvuruları ilan içeriğine göre değişiyor. Sağlık Bakanlığı alımı 4 Ocak 2019 tarihi 23:59 kadar yapılabilir. Adalet Bakanlığı 7 Ocak 2019 Başlayıp 22 Ocak 2019 tarihi bitimine kadar devam edecektir.

Adalet Bakanlığı tarafından merkez teşkilatına en az lise mezunları arasından 35 koruma güvenlik görevlisi ve kamu personel alımı yapılacağı ilan edildi. 

Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı Güvenlik Görevlisi İçin Aranan Şartlar; Güvenlik Görevlisi Kimlik Belgesi (silahsız) 18 yaşını tamamlamış olmak. 36 yaşından gün almamış olmak. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak). Lise, önlisans veya lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 14’üncü Maddede Belirtilen Özel Güvenlik Temel Eğitimini Başarıyla Tamamlamış Olmak. Özel Güvenlik Kimlik Kartına Sahip Olmak. 

(Yükseköğretim Kurumlarının Güvenlikle İlgili Fakülte Ve Meslek Yüksek Okullarından Mezun Olanlardan Güvenlik Temel Eğitimi Şartı Aranmaz.). Engelli Veya Eski Hükümlü Olmamak. 

Görev Yeri İl Sağlık Müdürlüklerince Belirlenecektir. Alıma başvuru internet üzerinden iş kurumuna yapılacaktır. Şahsen müracaat edecekler iş kurumu müdürlüklerinden yapabilirler.


Yorumlar