Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Kamu ’ya 17 Bin 425 Personel Alımı Yapılacak

Kamu kurumuna toplam 17 bin 425 personel ve memur alımı gerçekleşecek. Kuruma Alım yapılırken hangi şartlarda ve nasıl başvuru yapılacak?

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2019 18:36

Kuruma Alımlar da KPSS şartı ve KPSS şartsız olarak yapılıyor. Memur personel alımı şartları genel şartlar ve özel şartlar olarak açıklanmıştır.

Sağlanması gereken genel şartları arasında TC vatandaşı olmak. Bunun dışında kamu görevini yapmadan mahrum olmamak, görevini yapmasına engel olacak bir engel olmaması gibi şartların sağlanması gerekiyor.

Güvenlik soruşturmasından herhangi bir şeklide problem çıkmayacak olan adaylar için direkt olarak personel başvuruların yapılması sağlanıyor.

Aranan Özel Şartlar ise; Verilen genel şartların dışında personel alımlarında özel şartlar da olacak. Bunların da sağlanması ile direkt olarak başvurunun gerçekleşmesi mümkün.

20 ile 27 yaş sınırın özel şartlar arasında olduğu askeri alımlar için açıklandı. Bunun dışındaki alımlar için başvurunun yapılacağı tarihte 35 yaşını ve 30 yaşını girmemiş olma şartı da söz konusu. Tamamen alınacak personele göre değişme yapılıp.

KPSS Şartsız Alımlar; Zaman zaman personel alımları KPSS şartsız olarakta yapılıyor. Farklı kurumların alımları, direkt olarak İŞKUR sitesinden yayınlanmakta.

KPSS Şartlı Alımlar; Bazı durumlarda ise direkt olarak KPSS şartı muhakkak aranır. Bunun için kurumlar detayları sunar.

KPSS şartını sağlamanız durumunda direkt olarak başvuru gerçekleşecektir. Başvuru detayları kurumlar üzerinden, İŞKUR bağlantılı olarak anında sunulacak.


Yorumlar