Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Kamu İşçileri ve Taşeronları 2019' Senesinde İki İkramiye Bekliyor

Kadroya geçirilen taşeron işçiler ve kamu işçileri 2019 senesinde tediye ve toplu sözleşme ödemesi olarak iki ikramiye alacak. 

Abone ol
Abone ol 05 Kasım 2018 10:37

Maaşa Göre Ödeme Taşeron işçiler geçtiğimiz Aralık ayı itibariyle kadroya alınarak 4/D statüsüne geçirildi. Bazı 4/D' liler daha sonra 4/B statüsüne geçirildi. 

Bu sayede işçiler toplu sözleşme yapma hakkına da kavuştu. 2019 senesinde iki kalemde ikramiye ödenecek. İşçilerin toplu sözleşme hakları gereği bu ödemeler yapılacak. 

Kanuna göre taşeron işçilere Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki taksit hâlinde ikramiye ödeniyor. İkramiyeler 6'sar günden yılda on günlük ücretlerden ödeniyor. 

Tediye ödemeleri ise taksitler hâlinde ödeniyor. Tediyenin ne zaman ödeneğine ise Cumhurbaşkanı karar veriyor. Tediyenin ilk taksiti Ocak ayında 13 gün için ödeniyor.

Taşeron işçilere ödenen tediye miktarı maaşlarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Zira ödenen bu ücretler brüt maaş üzerinden hesaplanıyor. Ayrıca toplu sözleşmeye tabi olan işçilere de ek ödeme gerçekleştirilmektedir.

Dolayısıyla her bir personel için bu ödeme miktarları değişiklik göstermektedir.


Yorumlar