Anasayfa /  Foto Galeri

Kahramankazanlılar demokrasi nöbetini darbe girişiminin 7. yıl dönümünde de sürdürdü!

Kahramankazan Belediyesi’nce, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin sembolü haline gelen ilçede 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler son gün programıyla tamamlandı.

Kahramankazanlılar demokrasi nöbetini darbe girişiminin 7. yıl dönümünde de sürdürdü! - Sayfa 1

DİRENİŞİN KALBİNDE DEMOKRASİ NÖBETİ 7. YILINDA 

15 Temmuz hain darbe girişiminin komuta merkezi olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan (Akıncı Üssü) kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan savaş uçaklarını engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren kahramankazanlılar demokrasi nöbetini darbe girişiminin 7. yıl dönümünde de sürdürdü.

Kahramankazanlılar demokrasi nöbetini darbe girişiminin 7. yıl dönümünde de sürdürdü! - Sayfa 2

Kahramankazan Belediyesi’nce, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin sembolü haline gelen ilçede 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler son gün programıyla tamamlandı. 4 gün boyunca süren etkinliklerin son gününde düzenlenen programa AK Parti Ankara Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam, Zeynep Yıldız ve Osman Gökçek, Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, , BBP Ankara İl Başkanı Alperen Kılıç, ilçe protokolü, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri,  şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Kahramankazanlılar demokrasi nöbetini darbe girişiminin 7. yıl dönümünde de sürdürdü! - Sayfa 3

Şehitler için yürüdüler 

Etkinlik, Köprübaşı Cami önünden şehitler anısına yapılan yürüyüş ile başladı. İlçe protokolü ve vatandaşlardan oluşan korteje mehter takımı da çaldığı marşlarla eşlik etti. Kortej vatandaşların yoğun sevgi gösterileri eşliğinde Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen etkinlik alanına girdi. Burada Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, mehteran takımının bir konser verdi. Programda, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 9 şehidin isimlerini okuyarak temsili yoklama aldı. Alanı dolduran vatandaşlar, şehitlerin isimlerinin okunmasının ardından hep bir ağızdan “burada” diye bağırdı. Bu sırada duygu dolu anlar yaşanırken, şehit ailelerinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın kahramanlık türküleri seslendirdiği programda, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan videolar gösterildi. Ardından sahneyi eşsiz sohbetiyle Necmettin Nursaçan aldı. Dualarıyla ve sohbetiyle tüm vatandaşları etkileyen Nursaçan, Kahramankazan’da olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu da ifade etti.

Kahramankazanlılar demokrasi nöbetini darbe girişiminin 7. yıl dönümünde de sürdürdü! - Sayfa 4

“Selam olsun o gece ölümü öldürenlere” 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, burada yaptığı konuşmaya şehitleri rahmet, gazileri ise minnetle anarak başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve demokrasi yolculuğunun pek çok badirelerden geçerek bugünlere geldiğini söyleyen Oğuz, “Bunun son örneğini de 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadık. Fakat bugün belki hala o gece yaşananlara senaryo, kontrollü darbe deme gafletinde bulunanlar olabilir. O gece yaşananlar ne bir senaryo ne bir kontrollü darbeydi. O gece yaşananlar, yıllardır bu aziz vatan toprakları üzerinde gizliden gizliye sinsice plan yaparak, millet iradesinin üzerinde vesayet kurmak isteyenlerin, Büyük Türkiye idealini yerle bir etmek isteyenlerin, bu vatanın suyundan içen havasını soluyan ama iradesini 1 dolara satan FETÖ’cü hainlerin ve iş birlikçilerinin canımıza, bayrağımıza, devletimize, demokrasimize kastettiği darbe kalkışmasından da öte alçak bir işgal girişimiydi” dedi. 15 Temmuz gecesinin kırılma anının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, insanları demokrasiye sahip çıkmaya, meydanlara inmeye davet etmesi olduğunu ifade eden Oğuz, şöyle konuştu: