Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Kadıköy'de yine hüsran yine isyan! Fenerbahçe - Ankaragücü maçı özeti izle

Spor Toto Süper Lig 10. hafta karşılaşmasında sahasında Ankaragücü'nü ağırlayan Fenerbahçe, taraftarı önünde 3-1 mağlup oldu. Slimani'nin kırmızı kart gördüğü karşılaşmada taraftarlar oynanan futboldan ve alınan skordan dolayı isyan etti. Fenerbahçeli taraftarlar maçın son anlarında Cocu istifa tezahüratı yaparken rakip takım teknik direktörü İsmail Kartal'a destekte bulundu. Phillip Cocu'nun istifa edip etmeyeceği ise merak konusu...

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2018 22:39

Spor Toto Süper Lig 10. hafta mücadelesinde evinde Ankaragücü’nü ağırlayan Fenerbahçe sahadan 3-1’lik yenilgiyle ayrıldı ve taraftarlarına adeta hayal kırıklığı yaşattı.

Konuk ekip Ankaragücü karşılaşmanın 35. dakikasında Ricardo Faty’nin golüyle devreyi 1-0 üstünlükle tamamlarken Fenerbahçe ilk 45 dakikada isabetli şut çekemedi.

İkinci yarının başında yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyen Fenerbahçe, 74. dakikada penaltıdan gelen golle yıkıldı. Ankaragücü Erdem Özgenç’in golüyle skoru 2-0 yaparken penaltıya itirazda bulunan Islam Slimani kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İkinci golden sonra dağılan Fenerbahçe’ye son darbeyi ise 77. dakikada El Kabir vurdu. Faslı futbolcunun golüyle Ankaragücü skoru 3-0 yaptı. Sarı lacivertlilerin tek golü ise 89. dakikada Michael Frey’den gelirken mücadele bu golün ardından 3-1 sona erdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe 9 puanda kalırken Ankaragücü puanını 16 yaptı. Sarı lacivertliler gelecek hafta deplasmanda Galatasaray’a konuk olurken Ankaragücü evinde Kayserispor’u ağırlayacak.

Öte yandan kırmızı kart gören Islam Slimani gelecek hafta oynanacak olan Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Fenerbahçe - Ankaragücü maçı özeti izle

 

FENERBAHÇE BASKILI BAŞLADI, ANKARAGÜCÜ GOLÜ ATTI

Taraftarının desteğiyle maça hızlı başlayan Fenerbahçe, rakip kale önünde etkili olmaya çalıştı. Oyunu Ankaragücü yarı sahasına yıkan sarı lacivertliler net gol pozisyonu bulmakta zorlanırken golü ise Ankaragücü buldu. Maçın 35. dakikasında sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda arka direkteki Kubilay’ın kafayla çevirdiği topu kale önünde Faty tamamladı ve skoru 1-0’a getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

KALECİ KORCAN DEVLEŞTİ

İkinci yarıya da baskılı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Mücadelenin 55. dakikasında İsmail Köybaşı’nın yaptığı ortaya arka direkte Slimani kafayı vurdu ancak kaleci Korcan son anda topu kornere çeldi. Kullanılan kornerde Slimani kafayla arka direğe aşırdı, altı pas içindeki Skrtel bomboş pozisyonda topa vurdu ancak Korcan mutlak gole izin vermedi.

GÖÇEK ‘VAR’A GİTTİ, SLIMANI ATILDI

Karşılaşmanın 68. dakikasında Ankaragücü’nün sol kanattan geliştirdiği atakta Bifouma ceza sahası içine çevirdi. Topla buluşan Djedje vuruşunu yaptı ancak Benzia’nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Hüseyin Göçek ‘VAR’a gitti. ‘VAR’ ekranından kontrollerini yapan Göçek penaltı noktasına giderken itirazlarda bulunan Islam Slimani kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Erdem topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0’a getirdi.

FENERBAHÇE DAĞILDI, EL KABİR 3 YAPTI

İkinci golün gelmesi ve Slimani’nin atılmasından sonra oyun disiplininden tamamen kopan Fenerbahçe, 77. dakikada El Kabir’in attığı golle adeta yıkıldı. Bifouma’nın ara pasıyla sol çaprazda topla buluşan El Kabir, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı, kaleci Harun’dan seken top ağlarla buluştu ve Ankaragücü skoru 3-0’a getirdi.

TARAFTARDAN COCU’YA PROTESTO, İSMAİL KARTAL’A DESTEK

Öte yandan ikinci golün ardından Ankaragücü’nün paslarını alkışlayan Fenerbahçe taraftarı, kendi futbolcularını ise protesto etti. Bir ara Cocu’yu istifaya davet eden sarı lacivertli taraftarlar, eski teknik direktörleri İsmail Kartal’a ise destek tezahüratlarında bulundu. Ankaragücü Teknik Direktörü Kartal ise bu tezahüratlara el sallayarak karşılık verdi.

FREY ATTI TARAFTAR ISLIKLADI

Karşılaşmaya ikinci yarıda dahil olan Frey, Fenerbahçe adına golünü atarken taraftarlar ıslıklı protestoda bulundu. Maçın 88. dakikasında Valbuena’nın ceza sahası dışından şutunda Korcan’ın sektirdiği topu sol çaprazda Frey aldı, orta yapmak isterken savunmada Erdem’e çarpan top ağlarla buluştu ve durum 3-1’e geldi. Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.


Yorumlar