Anasayfa /  Dünya

Kabil'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkesini terk etti. Kabil'e giren Taliban güçleri Kabil'de kamu binalarının kontrolünü almaya başladı. Taliban başkanlık sarayının kontrolünü ele geçirdi. Gelen son dakika bilgisine göre Kabil'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Abone ol
Abone ol 15 Ağustos 2021 20:57

2014'ten beri Afganistanın cumhurbaşkanı olan Eşref Gani, bir uçakla ülkesini terk etti. Gani, dün vatanını savunmaya devam edeceğini duyurmuştu. 

Reuters, Eşref Gani'nin Tacikistan'a gitmek için ülkeyi terk ettiğini iddia etti.

Başkanlık sarayı Taliban'ın elinde
Reuters Taliban'ın Afgan başkanlık sarayının kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit de hükümet güçlerinin başkent Kabil'den ayrılması nedeniyle kentin ve kamu binalarının kontrolünü almaya başladıklarını açıkladı.

Mücahit, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başkenti barışçıl şekilde devralmak istediklerini ve bu nedenle güç kullanmadıkları ancak hükümet güçlerinin bölgeden ayrılıp binaları boşalttığını belirtti.

Bunun üzerine olası hırsızlık olaylarının da önlenmesi için merkezde ve kamu binalarında kontrolü almaya başladıklarını kaydeden Mücahit, "kentte güvenliği sağlayacakları" ifadesini kullandı. Mücahit, Taliban'ın sivillerin evlerine girilmesine izin vermeyeceğini ifade etti.

 ABD Büyükelçiliği: Kabil havalimanın ateş altında
Afganistan'da ABD Büyükelçiliği'nin yayımladığı güvenlik uyarısına göre, Kabil havalimanının ateş altında olduğu öne sürüldü.

Bölgedeki ABD vatandaşlarının kendilerini güvene alması talimatı verildi. Büyükelçiliğin tahliye operasyonu tamamlandıktan sonra Kabil'den ayrılmak için yardıma ihtiyacı olan Amerikalıların internet üzerinden kayıt yaptırması istendi.

 

 

Yorumlar