Anasayfa /  Dünya

Johnson, Kiev'e gelerek Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giderek sürpriz bir ziyarette bulundu. Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşen Johnson'ın ziyareti, İngiltere'nin Ukrayna'ya toplam 100 milyon sterlinlik ölümcül olmayan teçhizat göndereceklerini duyurması sonrası geldi.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2022 21:12

Ukrayna'nın Londra Büyükelçiliği buluşmayı 'Sürpriz' notuyla Twitter'da paylaştı. Ukrayna cumhurbaşkanlığı başkan yardımcısı da konuya ilişkin, "Şu anda Boris Johnson'ın Kiev'de Başkan Zelenskiy ile birebir görüşmesi başladı" açıklamasında bulundu.

Ziyaret İngiltere'nin Ukrayna'ya teçhizat gönderme duyurusundan sonra geldi
Johnson'ın ziyareti, İngiltere'nin Ukrayna'ya toplam 100 milyon sterlinlik Starstreak uçaksavar füzeleri ve 800 tanksavar füzenin yanı sıra kask, zırh ve gece görüşü araçları gibi ölümcül olmayan teçhizat göndereceklerini duyurmasının ardından geldi.

Avrupa Birliği komisyonu başkanı Ursula Von de leyen'de ziyaret etmişti
Geçtiğimiz gün de Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın Buça kenti ile başkent Kiev'i ziyaret etmişti. Ursula von der Leyen ve Josep Borrel, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile de bir araya gelmişti.

Yorumlar