Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Malatya için korkutan deprem açıklaması

AFAD Malatya’nın Pötürge ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydan geldiğini duyurdu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Malatya'da meydana gelen deprem sonrası Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy deprem uyarısında bulundu!

Abone ol
Abone ol 22 Kasım 2023 07:51

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Malatya korkutan deprem açıklaması

AFAD Malatya’nın Pötürge ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydan geldiğini duyurdu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Üşümezsoy şunları söyledi:

"KIRILMAYI TETİKLEYECEK DİYE BELİRTMİŞTİK"

“Bugün Malatya Pötürge kuzeyinde olan 4.5’lik deprem 6 Şubat depreminden sonra insanları korkuttu. Aslında bu deprem Sivrice depreminin en batı ucunda kırılan faydaki bir depremdi. O dönem sürekli vurguladığımız Sivrice’de fay stresini boşalttı ama Pütürge’deki kırılma yetersizdi ve bu kırılma burada ya atımı, stres boşalımını tamamlamak için buradan başlayacak ve ya burada 6.5’lik bir deprem olabilir veya güneye doğru Adıyaman’a doğru ilerleyerek Gölbaşı’dan Pazarcık’a doğru gidecek bir kırılmayı tetikleyecektir diye belirtmiştik.

"ŞU AN BİR DEPREMİ TETİKLEMEZ"

Bugün olan deprem ise Pazarcık’tan başlayıp Pütürge’ye doğru uzanan yetersiz kırılan kesimlerindeki bir deprem. Bu özellikle Malatyalıların korktuğu bir deprem olarak Malatya içinde Yeşilyurt’tan geçen faydaki depremlerle bir ilgisi yoktur. O yüzden bu deprem Sivrice depreminin bir artçısıdır ve Sivrice depreminde yetersiz kırılan kesim aslında 6 Şubat Pazarcık depremini de tetikleyen bir deprem olması açısından önemlidir ama şuanda kendisi bir depremi tetiklemez.”

 

Yorumlar