Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İzzettin Doğan'dan oğlu Sedat Doğan'ının vasi tayini için aldığı rapora itiraz ve şikayet başvurusu

Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın Avukatından gelen açıklamada oğlu Sedat Doğan tarafından alınan rapor ve bunama iddası yalanlandı. Gıyabında alınan rapor ve bunama iddası ile vasi tayin edilmesi hakkında şikayette bulunduğu açıklandı.

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2024 23:32

İzzettin Doğan'dan oğlu Sedat Doğan'ının vasi tayini için aldığı rapora itiraz ve şikayet başvurusu

Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın vasi olarak atanan oğlu Sedat Doğan, babasının demans hastası olduğunu, akıl sağlığı yerinde olmayan ve babasını izinsiz şekilde dışarı çıkardıklarını ve kişisel menfaatleri için notere götürerek yeni vekaletname düzenlettiklerini iddia ederek Cem Vakfı'nda görevli Hasan Sezgin ile eşi Şenay Sezgin hakkında suç duyurusunda bulunmuştu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Cem Vakfı Genel Başkanı ve uluslararası hukuk uzmanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın uzun zamandır demans hastalığıyla mücadele ettiği İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hastanesi'nin 8 Aralık 2023 tarihli raporunda aktarıldı. Dilekçede, Prof. Doğan'ın bunama ve demans hastalığının söz konusu raporda tespit edildiği, kendisinin sürekli yardıma ihtiyacı olduğu ve vasi tayini gerektiği, Doğan'ın tek çocuğu olan Sedat Doğan'ın ise babasına vasi olarak atanmak için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurduğu aktarmıştı.

Tüm bu gelişmelerden sonra Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın Avukatından gelen açıklamada oğlu Sedat Doğan tarafından alınan rapor ve bunama iddası yalanlandı.

İşte Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın avukatının yaptığı açıklama

 Müvekkilim Sayın İzzettin Doğan ile ilgili çeşitli basın organlarında çıkan haberlerde “bunadığı” yazılı ise de bu doğru değildir.

Müvekkilimin geçirdiği kalp ameliyatından sonra, birtakım kişilerin kötü niyetli oyun ve organizasyonları ile, müvekkilimin servetine konmak ve nemalanmak ve başında bulunduğu çeşitli Vakıf ve derneklerin yönetimlerini ele geçirerek huzursuzluk çıkartmak ve binnetice müvekkilime itibar kaybettirmek amacı ile, GIYABINDA alınan bir rapora dayanılarak “vasi tayin edilmiş” ise de  bu hususlara itiraz ettiğimiz, ilgilileri Savcılığa şikayet ettiğimizi ve müvekkilimin akıl sağlığının yerinde olduğuna dair yeni bir rapor aldığımızı, yargılama sürecinin devam ettiğini, yanlış anlamalara sebep olmamak için basına ve halkımıza izah gereği duyduğumuzu işbu bülten kanalı ile vekaleten bildirmekteyim.

İzzettin Doğan Vekili

Avukat M. Cengiz Sönmez

Yorumlar