Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

İzmir depremiyle ilgili AFAD'dan kritik uyarılar

İzmir'deki deprem sonrası AFAD, vatandaşları hasarlı binalara girilmemesi evlerdeki doğalgaz, su kanalları ve elektrik şalterlerinin kapatılması konusunda uyardı.

Abone ol
Abone ol 30 Ekim 2020 16:48

 İzmir'deki deprem sonrası AFAD, vatandaşları hasarlı binalara girilmemesi evlerdeki doğalgaz, su kanalları ve elektrik şalterlerinin kapatılması konusunda uyardı.

İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD'dan çok kritik bir uyarı geldi. 


Peş peşe artçı sarsıntıların yaşandığı bölgede hasarlı binalar mevcut. AFAD bu binalara kesinlikle girilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.

Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır.

Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır.

Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor.

İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır.

Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğalgaz ve su vanaları, elektrik şalterleri kapatılmalıdır

 AFAD ayrıca internet araması, SMS ile iletişim kurulmasını telefon aramalarını kullanmamasını uyardı.

 

Etiketler son dakika izmir
Yorumlar