Anasayfa /  Foto Galeri

İtalyan araştırmacılardan koronavirüs açıklaması

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünyada en ağır kayıpların yaşandığı ülkelerden İtalya'da araştırmacılar, koronavirüsün "hücrelerde yok edilmesini sağlayan dünyadaki ilk aşı"yı bulduklarını ve sonbaharda insan deneylerine başlayacaklarını açıkladı. Farelerde üretilen antikorları insan hücrelerine aktaran bilim insanları, hiçbir hücrenin koronavirüs ile enfekte olmadığını açıkladı.

İtalyan araştırmacılardan koronavirüs açıklaması - Sayfa 1

İtalya’da Roma merkezli Takis Biotech adlı ilaç şirketi yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdikleri aşının ilk deneylerini fareler üzerinde gerçekleştirdi ve hayvanların geliştirdiği antikorlar analiz edildi.

İtalyan araştırmacılardan koronavirüs açıklaması - Sayfa 2

Belirli bir enfeksiyonla nasıl savaşacağını hatırlamak için bağışıklık sistemi tarafından üretilen maddelere antikor deniliyor ve bağışıklık sistemi için hayati önem taşıyor.

İtalyan araştırmacılardan koronavirüs açıklaması - Sayfa 3

Laboratuvar testlerinden elde edilen ön sonuçlar, test farelerinde oluşturulan antikorların insan hücrelerinin corona virüs ile enfekte olmasını durdurabildiğini gösterdi.

İtalyan araştırmacılardan koronavirüs açıklaması - Sayfa 4

Bilim insanları Roma'daki Spallanzani Hastanesi'ndeki farelerde geliştirdikleri beş farklı aşı adayını deneyerek karşılaştırma yaptı.