Anasayfa /  Eğitim

2024 LGS sınav yerleri ve sınav giriş belgesi nereden öğrenilir?

LGS sınav yerlerinin açıklanacağı tarih MEB kılavuzunda açıklandı. 2024 LGS sınav belgesi sorgulama ekranı e-Okul üzerinden erişime açılacak. İki oturumda çoktan seçmeli 90 sorunun sorulacağı bu sınav öncesinde, adaylar sınav giriş belgelerini temin edecekler. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 20 Mayıs 2024 14:00

LGS sınav yerlerinin açıklanacağı tarih MEB kılavuzunda açıklandı. 2024 LGS sınav belgesi sorgulama ekranı e-Okul üzerinden erişime açılacak. İki oturumda çoktan seçmeli 90 sorunun sorulacağı bu sınav öncesinde, adaylar sınav giriş belgelerini temin edecekler. İşte detaylar...

LGS sınav yeri sorgulama ve alma ekranı MEB.gov.tr duyurusu ile erişime açılacak. LGS sınav yerleri 2024 belli oldu mu? sorusu milyonlarca öğrenci ve veli tarafından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimine göre 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) kısa süre kala, sınav yerleri için bekleyiş başladı. Kılavuza göre fotoğraflı LGS sınav giriş belgesi e-Okul ekranından yayınlanacak. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek için yapılacak olan LGS başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında alınmıştı.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Kılavuza göre öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 24 Mayıs 2024 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecektir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

2024 LGS NE ZAMAN?

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek.

Merkezî Sınav; tüm il merkezleri ile gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları, 28 Haziran tarihinde erişime açılacak.

Yorumlar