Anasayfa /  Kültür sanat

İsveç Akademisi Nobel Ödüllü Bob Dylan’a ulaşamıyor

İsveç Akademisi Nobel Ödüllü Bob Dylan’a ulaşamıyor

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2016 20:51

İsveç Akademisi Nobel Ödüllü Bob Dylan’a ulaşamıyor

İsveç Akademisi, Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen ABD'li müzisyen Bob Dylan’a ulaşma çabalarından vazgeçti.

Beş gün önce Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesinden bu yana Bob Dylan'la temas kurmayı başaramayan İsveç Akademisi Daimi Sekreteri Sara Danius yaptığı açıklamada, Dylan ile ilişki kurma çabalarına devam etmeyeceklerini belirterek, “Sakin bir şekilde oturup bekliyoruz” dedi.

TÖRENE KATILIP KATILMAYACAĞI BELLİ DEĞİL

Bob Dylan'ın ödülü kabul edip etmeyeceği bilinmezliğini korurken Akademi Daimi Sekreteri Sara Danius, sanatçının ödül törenine katılacağından hâlâ ümitli. Danius, “Bob Dylan'ın gelebileceği hissi içindeyim. Bu yanıldığım bir his olabilir. Tabii ki eğer gelmezse can sıkıcı olur. Ancak bu durumda da ödül kendisinin ve biz bu andan sonra şu yada bu şekilde sorumluluk alamayız. Eğer gelmek istemiyorsa gelmez. Her koşulda büyük bir şölen olacak'” diye konuştu.

TWITTER’DAN DUYURDU AMA AÇIKLAMA YAPMADI

Dylan şimdiye kadar sadece resmi Twitter hesabından ödül kazandığı haberini duyurdu ancak bunun dışında konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. 2016 Nobel Edebiyat Ödülü’nün şarkıcı ve söz yazarı Bob Dylan’a verilmesi sürpriz olarak nitelendirilmişti. Nobel Akademisi tarafından yapılan resmi açıklamada,  “Amerikan şarkı geleneğine yeni ve şiirsel bir ifade tarzı getirdi” için Dylan’ın ödüle layık görüldüğü ifade edilmişti.

Yorumlar