Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Bağışıklık sistemini zayıflatan 5 etken

Koronavirüs salgınının yaşandığı günümüzde kendimizi korumak için sosyal izolasyonın, hijyen ve bağışıklık sistemini güçlendirmek oldukça önemli. Ancak yapılan bazı hatalar bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir. Diyetisyen Ferdi Öztürk, bağışıklık sistemini zayıflatan etkenler hakkında bilgi verdi.

İşte Bağışıklık sistemini zayıflatan 5 etken - Sayfa 1

Diyetisyen Ferdi Öztürk, "Bir canlının vücuduna yerleşen mikroorganizmalar doğuştan var olan bağışıklık sistemi mekanizması ve hücreleri ile vücutta karşılaşırlar. Dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği Covid-19 salgını bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlattı bizlere. Bu süreçte bağışıklık sistemine en çok zarar veren 5 etkeni bilmeliyiz" dedi.
Öztürk, 5 etkeni şöyle sıraladı:

İşte Bağışıklık sistemini zayıflatan 5 etken - Sayfa 2

"1) Düzensiz Uyku: Beslenme düzeni, egzersiz ne kadar önemli ise kişinin uyku saati ve kalitesi de bağışıklık sistemimiz için çok önemlidir.

İşte Bağışıklık sistemini zayıflatan 5 etken - Sayfa 3

Evde kaldığımız bu dönemlerde sabaha kadar oturma, gündüz yatıp gece ayakta kalma durumunda gece uyurken vücuttan salgılanan hormonal sıvılar yeteri kadar salınamadığı için bu da kişinin vücut direncinin düşmesine ve enfeksiyonlara yakalanmasını kolaylaştırı.Mümkün olduğunca gece uykusunu tercih edip ,ortalama 6-8 saat uyumaya çalışalım.

İşte Bağışıklık sistemini zayıflatan 5 etken - Sayfa 4

2) Basit Şekerler(Monosakkaritler): Basit şekerler sindirilmeden direk kana geçerler. Gıda sanayisinde özellikle kek , börek, pasta, meşrubat, şekerlemelere katılan basit şekerler kan şekerini hızlı yükseltirler.