Anasayfa /  Güncel

İstanbul'da ulaşıma zammı geldi!

İstanbul ulaşım zammıyla ilgili sürpriz bir karar geldi. Ulaşıma yüzde 50 servislere yüzde 40 zam isteniyordu. Son dakika haberine göre zam teklifi reddedildi. 25 yaş üstü öğrenciler için kademeli indirimli tarife de UKOME toplantısından geçmedi. İstanbul'da ulaşıma zam yok mevcut fiyatlar geçerli olacak.

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2022 16:14

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) mart ayı toplantısı bugün Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde saat 14.00’te yapıldı.

Toplantının gündeminde ulaşıma yüzde 50 zam yapılması ve 25 yaş üstü öğrenciler için kademeli indirimli tarife önerisi vardı.

Toplantıda ilk olarak 25 yaş üstü öğrencilerle ilgili kademeli indirimli tarife teklifi karara bağlandı. Ardından da metro, metrobüs, minibüs ve servis ücretleri için istenen zamlar görüşüldü. 

İstanbul ulaşım zammı reddedildi

İstanbul'da metro, metrobüs, hızlı tramvay, özel halk otobüsleri ve İETT ile vapur ücretleri için yüzde 50 zam yapılması istendi. Minibüs dernekleri indi bindinin 5 lira olmasını isterken servis ücretlerine de yüzde 40 zam yapılması önerildi. 

UKOME toplantısında yapılan oylamada ulaşıma zam teklifi reddedildi. İstanbul'da ulaşım ücretleri mevcut tarifelerden devam edecek. 

İstanbul'da ulaşım ücretleri şöyle:

Etiketler İstanbul Ulaşım
Yorumlar