Anasayfa /  Ekonomi

İşsiz vatandaşlara 755 TL destek müjdesi

İş bulmak isteyenlere devlet tarafından destek verilmeye devam ediyor.İş görüşmesine gidenlere 100 TL, çalışmaya başlayanlara ise 755 TL şeklinde yardım verilecektir.

Abone ol
Abone ol 13 Mayıs 2020 17:47

Geçtiğimiz yıldan bu yana devlet tarafından başlatılan istihdam seferliği kapsamında birçok sektörde işe alımlar ve yeni iştiham kolları oluşturulması için adımlar atılması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda halen devam eden istihdam seferliğinde gerçekleştirilen yardım ve teşvikler ile iş gücüne katılımın arttırılması planlanıyor. Bu kapsamda ise iş görüşmesine gidenler için 100 TL, çalışmaya başlanması durumunda ise 755 TL ödeme gerçekleştirileceği ifade edildi. İlgili düzenlemeye ilişkin bilgiler ise şu şekilde.

İş Arayana Destek

İstihdam seferliği kapsamında iş arayanlara sosyal yardım ve destekler devam ediyor. Özellikle bu süreçte iş arayanlar için birtakım ödemeler yapılmakta olup bu ödemelerden ilki, iş görüşmesine katılanlara ödenen 100 TL destek yardımı. Bireylerin iş görüşmesine giderken sağlaması gereken belgelerin temini için ödenen bu maliyetler için bir yıl içinde en fazla 3 defaya mahsus olmak üzere 40 TL ile 100 TL arasında bir ödeme yapılıyor. Aynı zamanda bu görüşmeler sonucunda ise iş başlayanlara 1 yıl için 1 defaya mahsus olmak üzere aylık brüt asgari ücret tutarının 1/3’ü kadar da bir ödeme yapılmakta olup bu ödeme tutarı 2020 için ise 755 TL olarak belirlenmiş bulunuyor. İşe giren bireylerin ise eğitim ve sağlık yardımları da devam etmekte olup işe devam etmeleri durumunda sosyal yardımlarda öncelik tanınıyor.

Diğer Yardımlar

İş arayanların yanı sıra istihdam eden iş verene de devlet destekleri bulunuyor. Bu sürede gelir testi sonucunda aylık brüt asgari ücret tutarının 1/3’ünda az gelir elde eden, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin özel sektör işverenleri tarafından istihdam edilmesi durumunda bu vatandaşların primleri de 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanıyor ve bir kişi için bu ödeme tutarı ise 364 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

 
Yorumlar