Anasayfa /  Dünya

İsrail'den çıkacak olan kararla birlikte gaz ve enerji anlaşmalarının iptal edilebilir!

Ürdün Temsilciler Meclisi, Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırıların ardından İsrail ile yapılan anlaşmaların gözden geçirilmesine karar verdi.

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2023 15:30

Ürdün Temsilciler Meclisi, Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırıların ardından İsrail ile yapılan anlaşmaların gözden geçirilmesine karar verdi.

Ürdün Temsilciler Meclisi'nin yazılı açıklamasına göre, Meclis Başkanı Ahmed es-Safedi, Meclis Hukuk Komitesinden İsrail ile yapılan anlaşmaları incelemesini ve ilgili konuda gerekli tavsiyeleri sunmasını istedi.

Safedi'nin bu talebi, Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Hukuk Komitesinin hazırlayacağı tavsiyelerin hükümete sunulacağı belirtildi.

Çok sayıda anlaşma bulunuyor

Ürdün ile İsrail arasında 1994 yılında imzalanan barış anlaşması, 2016'daki gaz anlaşması ve su, enerji gibi birçok alanda gerçekleştirilmiş anlaşmalar bulunmaktadır.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, daha önce yaptığı bir açıklamada, Gazze'deki savaşın sona ermesi, yardımların teslim edilmesi ve sivillerin korunması amacıyla gerekli adımları atacaklarını ifade etmişti.

Bu açıklamanın ardından, 1 Kasım'da Ürdün, Tel Aviv Büyükelçisini "derhal" geri çağırma kararı almış ve ülkesine dönen İsrail'in Amman Büyükelçisi'nin geri dönüşüne izin verilmeyeceğini belirtmişti, bu da büyük bir protesto dalgasının ardından gelmişti.

 

Yorumlar