Anasayfa /  Dünya

İsrail: Özkan, Trump’ın isteğiyle serbest bırakıldı

Washington Post gazetesi ABD Başkanı Trump'ın 14 Temmuz'da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu arayarak İsrail'de tutuklanan Ebru Özkan adlı Türk vatandaşının bırakılmasını istediğini yazdı. Söz konusu talebin Erdoğan ile Trump arasında ABD'li rahip Brunson'ın bırakılması anlaşması çerçevesinde olduğu belirtildi.

Abone ol
Abone ol 27 Temmuz 2018 10:42

ABD ve Türkiye arasındaki rahip Andrew Brunson krizi sürerken, Washington Post gazetesi çarpıcı bir gelişmeyi okuyucularına duyurdu. İsrail’de Haziran ayında Türkiye’ye dönmek isterken tutuklanan Ebru Özkan’ın serbest bırakılmasıyla ilgili perde arkasını haberleştiren gazete, bu durumun ABD Başkanı Trump sayesinde gerçekleştiğini yazdı.

Trump’ın Brüksel’deki NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yumruk tokuşturduğu ve kameralara gülümsediği anları hatırlatan Washington Post, ABD Başkanı’nın zirvenin ardından harekete geçtiğini belirtti.

Habere göre rahip Brunson’ın serbest bırakılması için Özkan’ı kullanmak isteyen Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu arayarak Özkan’ın bırakılması talebini iletti.

Adının açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkili, “Başkan Trump’tan böyle bir talep geldiğini teyit edebilirim” dedi. İsrail, Trump’ın bu talebi sonrası Özkan’ı serbest bırakırken, genç kadın 16 Temmuz’da Türkiye’ye döndü.

Washington Post, Trump’ın Brunson için yaptığı tüm bu hamlelere rağmen başarısız olduğunu ve rahibin ev hapsinde tutulduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Trump dün Twitter üzerinden Brunson serbest bırakılmazsa Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını duyurmuştu. (sözcü)


Etiketler rakıp brunson
Yorumlar
Çok Okunanlar