Anasayfa /  Foto Galeri

İsrail ordusu Netanyahu'yu yalanladı!

İsrail savaş uçakları, günlerdir sivilleri hedef alan saldırılarının ardından şimdi de Gazze Şeridi'ndeki Baptist Hastanesi'ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırı sonucu en az 660 can kaybı yaşandı ve yetkililer enkaz altında birçok kişinin olduğunu bildirdi. Bu trajedi sonrasında Filistin'de üç günlük yas ilan edildi. İsrail Başbakanı Netanyahu, hastanenin vurulmasını Filistinli gruplara atfederken, ordu sözcüsü ise saldırıyı gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

İsrail ordusu Netanyahu'yu yalanladı! - Sayfa 1

Bu metni özgünleştir: Hamas'ın 7 Ekim saldırısının ardından savaş uçaklarıyla Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail, tüm dünyanın gözü önünde savaş suçlarına her gün bir yenisini eklemeyi sürdürüyor. İsrail savaş uçakları Gazze’deki Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi.

Anglikan Kilisesi’nin yönettiği hastaneye saldırıda hastalar, kadınlar ve çocukların da olduğu en az 660 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında yüzlerce insanın olduğu belirtilirken, olay yerine giden gazetecilerin anlattıkları kan dondurdu. Al Jazeera haberine göre, Al Ahli Baptist Hastanesi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçebilir. İşte İsrail-Filistin savaşının 12. gününde yaşananlar..

12:00 Biden, "patlamayla ilgili olarak, olayın arkasında Filistinlilerin olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e verdiği desteği sürdürdü. Uçağından iner inmez İsrail Başbakanı Netanyahu'yla sıcak bir şekilde selamlaşan Biden, "Gazze'deki hastanedeki patlama beni derinden üzdü. Ancak görünüşe göre patlamayı diğer taraf gerçekleştirmiş gibi duruyor" şeklinde konuştu. Biden'ın bu açıklamaları, İsrail'i savunma çabaları nedeniyle büyük eleştirilere maruz kaldı.

10:50 İran'dan gelen iki kelimelik açıklama: "Süre sona erdi..."

İran'ın Suriye büyükelçiliği, hastane saldırısının hemen ardından 'süre doldu' şeklinde bir paylaşım yaptı. Ayrıca, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada binlerce masum kadın ve çocuğun hastanede hayatını kaybetmesine neden olan İsrail'e karşı küresel birliğin gerekliliğini vurgulayarak 'süre doldu' dedi.


 10:10 Gazze'nin en büyük hastanesinin yakıt stoku tükeniyor

Gazze'nin en büyük hastanesi, yakıt stokunun tükenmek üzere olduğunu ve tesisin kapasitesinin sınırlarına dayandığını açıkladı. El Ahli Hastanesi'nin genel müdürü, Gazze Şeridi'ne daha fazla malzeme ulaştırılmadığı takdirde, Şifa Hastanesi'nde El Ahli Hastanesi'ndeki patlamada kaybedilen insanların taşınması gibi zorunlu işlemleri sürdüremeyeceklerini ve yakıtlarının bugün tamamen tükeneceğini ifade etti.

İsrail, hastanenin hedef alındığını kabul etti! Netanyahu yalan söyledi!

Bu metni özgünleştir: İsrail ordusu sözcüsü, "Hastanenin garajını bombaladık ama hastaneye doğrudan isabet olmadı" diyerek hastaneyi vurduklarını kabul etti. İsrail Başbakanı Netanyahu, "Hastaneyi Hamas vurdu" iddiasında bulunmuştu. 

İsrail ordusu Netanyahu'yu yalanladı! - Sayfa 2

İRAN SİYAH SANCAK ÇEKTİ!

Hastane katliamının ardından, İran'ın Horasan Vilayeti'ndeki Meşhed şehrinde, "İntikam" çağrısını simgeleyen siyah bayrak çekildi. Siyah bayrak, intikam işaretini temsil eder ve savaşa katılan askerler tarafından giyilen başlığın rengidir. Siyah rengi, tarih boyunca yasın bir sembolü olarak kabul edilir ve Abbasi Hanedanı gibi tarihî olaylarla ilişkilendirilir. Abbasi Hanedanı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in akrabalarının öldürülmesi ve Kerbela Savaşı'nın anısına yasın bir ifadesi olarak siyah rengini benimsemiştir.

09:43 Almanya Başbakanı: tam bir soruşturma yapılmalı

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Gazze'deki kanlı hastane saldırısı hakkında "tam bir soruşturma" yapılması gerektiğini vurguladı.

09:00 Dörtlü zirve iptal edildi! Mahmud Abbas, katılmayacağını açıklamıştı.

Ürdün, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen ve en az 500 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile yapmayı planladığı zirveyi iptal etti.

08:40 Ölen İsrail askerlerinin sayısı 304'e yükseldi

İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 304'e yükseldi. İsrail ordusu, Gazze çevresindeki Netiv HaAsara yerleşim bölgesinde gerçekleşen çatışmada ölen 2 İsrail askerinin ismini açıkladı. Böylece çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 304'e yükselmiş oldu.

07:55 Hastane saldırısında ölenlerin sayısı 660'a yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani ve El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu 660 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ayrıca, enkaz altında yüzlerce kadın ve çocuğun olduğu bilgisine ulaşıldı. Açıklanan ölü sayısı sürekli artış gösteriyor.

04:45 Hamas: Saldırı durursa rehineleri serbest bırakırız

ABD merkezli NBC'ye konuşan bir üst düzey Hamas yetkilisi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ni vurmayı bırakması durumunda 1 saat için tüm İsrailli sivil rehinleri serbest bırakmayı kabul edeceklerini söyledi. Yetkili, İsrailli askerlerin sadece İsrail'in elindeki Filistinlilerin serbest bırakılması durumunda serbest bırakılacağını ifade etti.

04:25 Blinken, 'İsrail hastaneyi vurdu' diyemedi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesinde yaşanan patlamaya ilişkin derin üzüntüsünü dile getirerek, ABD'nin sivil hayatın korunmasını savunduğunu belirtti. Blinken, mesajında "İsrailli ve Filistinli tüm sivillerin korunması gerektiğini" vurguladı.

İsrail ordusu Netanyahu'yu yalanladı! - Sayfa 3

04:00 Baptist Hastanesi katliamı benzersiz ve tarif edilemez

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, Baptist Hastanesi saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Baptist Hastanesi katliamı benzersiz ve tarif edilemez" ifadesini kullandı. Kudra, şu bilgileri paylaştı: "Yüzlerce kurban hastaneye ulaştı ve acil yardım ekipleri hala ceset parçalarını çıkarmaya çalışıyor. Kurbanların çoğu çocuklar ve kadınlardı. Bir kısmı kafaları kopuk, vücutları parçalanmış ve iç organları dışarı çıkmış şekilde hastaneye getirildi." Kudra, kurbanların ve yaralıların sayısının sağlık ekiplerinin ve ambulansların kapasitesini aştığını belirterek, "Doktorlar yerde ve koridorlarda anestezi olmaksızın ameliyatlar yapmak zorunda kaldılar" dedi.

İsrail ordusu Netanyahu'yu yalanladı! - Sayfa 4

04:00 Çocuk, yaşlı, kadınların parçalanmış bedenlerini gördük...

El Cezire muhabiri Wael el-Dahduh, olay yerinde yaşananları şu şekilde aktardı: "Tanık olduklarımız korkunç, dehşet verici. Çocukların, gençlerin, yaşlı erkek ve kadınların parçalanmış bedenlerini gördük. Bombalama hastanenin çevresinde değil, merkezinde gerçekleşti. Gördüklerimizin dehşetinden konuşamıyoruz. Çuvallara konulmuş et yığınları gördük."

03:45 İran son sözünü söyledi: Zaman bitti

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdüllahiyan, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nde binden fazla kadın ve çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından uluslararası toplumun İsrail'e karşı birleşmesi için çağrıda bulundu. X hesabından yaptığı açıklamada, "Zaman bitti" ifadesini kullanan Hüseyin Emirabdüllahiyan, "Siyonist rejimin, Baptist Hastanesi'nde binlerce masum kadın ve çocuğu bombalayarak katletmesinin ardından, IŞİD ve onun ölüm makinesinden daha fazla nefret edilen bu sahte rejime karşı insanlığın küresel birliğinin zamanı gelmiştir. Zaman tükenmiştir" şeklinde yazdı.