Anasayfa /  Güncel

İsmail Saymaz'dan AK Parti'nin davetine katılımı hakkında flaş açıklama

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katılıp katılmayacağı hakkında son kararını verdi. İlk mesajında gideceği yönünde mesajlar veren Saymaz, bu sefer aldığı kararla şaşırttı. İşte İsmail Saymaz'ın açıklaması...

Abone ol
Abone ol 27 Ekim 2022 11:45

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katılıp katılmayacağı hakkında son kararını verdi. İlk mesajında gideceği yönünde mesajlar veren Saymaz, bu sefer aldığı kararla şaşırttı. İşte İsmail Saymaz'ın açıklaması...

'Muhalif' olarak bilinen gazetecilerin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'nin Yüzyılı' adlı programına davet edilmesi, kamuoyunda şaşkınlığa yol açtı. İktidara yakınlığıyla bilinen kimi köşe yazarları, gelişmeyi 'sevinçle' karşılayarak 'stratejinin doğru bir noktadan kurulduğunu' savundu. 

Kimileri bu toplantıya katılacağını açıklarken, birçok ismin ise kararsızlığı sürüyor.

 Halk TV yazarı İsmail Saymaz, dün Halk TV'de yayınlanan 'Söylemesem olmaz' isimli programda birkaç gün önce icabet edeceğini söylediği davete katılmama kararı aldığını duyurdu.

Aşağı yukarı bütün siyasi partilerin eylem ve etkinliklerini takip etmeye çalıştığını dile getiren gazeteci, şunları söyledi:

"Birden iktidar yanlısı gazetecilerde şöyle bir tutum başladı; işte AK Parti bir açılım yapıyor, bu açılımın sonucu olarak muhalif gazetecilerden bir kısmı davet ediliyor. Sanki gazeteciler onu takip etmeye gelmiyorlar da, sanki aslında gazeteciler de programın bir parçasıymış gibi AK Parti'nin yatırım tasarruflarından biriymiş gibi anlatmaya başladılar. Bunu AK Parti'nin bir açılımı gibi, muhalif diye tanımlanan bu gazetecilerin programı izlemek üzere gelen insanlardan çok seyirlik bir unsurmuş gibi davet edildiklerini anlatmaya başladıklarını gördüm.

'SİZİN DUA ETTİKLERİNİZİ BİZ ELİMİZİN TERSİYLE İTMİŞTİK'

Hatta bir iktidar yanlısı kanalda bu bir lütuf gibi tartışmaya bile şahit oldum. Yani sizin dua ettiklerinizi biz elimizin tersiyle itmiştik. Bir haber takibi olmaktan çıktı, muhalif diye tanımlanan gazetecilerin de AK Parti'nin açılımının parçasıymış gibi anlatılmaya başladı. Biz AK Parti'nin açılımının parçası değiliz. Çalıştığımız iş yerlerine adeta müsadere edildi, Doğan Grubu'nun patronu grubu satmaya zorlandı, bizlere yazı yazma/ yorum yapma baskıları uygulandı. Bazılarımız doğrudan atıldı, bazılarımız ayrılmak zorunda kaldı. AK Parti'ye rağmen gazetecilik yapmaya devam ettiler. Şimdi gazeteciler, neden AK Parti'nin bu türden bir açılımının parçası olsunlar ki?"

 'BİZİM BU SAHNEDE YER ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Saymaz, AK Parti iktidarı döneminde yüzlerce gazetecinin soruşturmaların hedefinde olduğunu, birçok gazetecinin tutuklandığını vurgulayarak "AK Parti, kendisi gibi olmayan, kendisine hak vermeyen basın organlarını ve orada çalışan gazetecileri adeta sert bir yaptırımla cezalandırdı. Şimdi onlardan bir kısmını, sözde açılımının bir unsuru gibi sahneyi doldurmak istiyor. Bizim bu sahnede yer almamız mümkün değil. Dolayısıyla cuma günü bu etkinliğe katılmayacağım" ifadesini kullandı. 

Yorumlar