Anasayfa /  Foto Galeri

İslamiyet'in önemli alimi İbn-i Sina'nın mucize tavsiyeleri!

Dünyanın saygıyla andığı İslamiyet'in en önemli alimlerinden İbn-i Sina, yıllar öncesinden verdiği tavsiyelerle günümüzde şifa dağıtmaya devam ediyor. Doğanın gücünü arkasına alarak verdiği tavsiyelerin hepsi insan sağlığına inanılmaz derecede faydalı.

İslamiyet'in önemli alimi İbn-i Sina'nın mucize tavsiyeleri! - Sayfa 1

İbn-i Sina veya Ebu Ali Sina, Batılıların söyleyişiyle Avicenna, İslam'ın Altın Çağı'nın en önemli doktorlarından, astronomlarından, düşünürlerinden ve yazarlarından biri olarak kabul edilir. Erken tıbbın gelişmesinde çok önemli bir rol oynayan İbn-i Sina’nın tuttuğu notlar geçmişten günümüze hatta geleceğe ışık tutmaya devam ediyor.

İbn-i Sina teknolojinin olmadığı o yüzyıllarda hangi besinin insan vücudunda neler yaptığına dair özel bir reçete çıkarmıştır. İşte vücudu dipçik gibi yapacak besinler ve faydaları.

İslamiyet'in önemli alimi İbn-i Sina'nın mucize tavsiyeleri! - Sayfa 2

BAKLA

Yaş ilerledikçe ciltteki hücrelerin deformasyonu artar bu da cildin parlaklığını ve canlılığını olumsuz etkiler. İbn-i Sina bu durumun yaşanmaması için çocukluk çağdan itibaren düzenli bakla tüketilmesini tavsiye eder.

İslamiyet'in önemli alimi İbn-i Sina'nın mucize tavsiyeleri! - Sayfa 3

BADEM

Badem de içerdiği E vitamini sayesinde cildin yenilenmesinde yardımcı olan ek bir takviyedir. Özellikle badem yağı, cilt yüzeyinde oluşan sivilce ve lekelerin kısa sürede giderilmesini sağlar.

ÇAM FISTIĞI

K vitamini bakımından zengin nadir besinlerden biri olan çam fıstığını özellikle kismi ya da yüz felci geçirmiş kişilerin tüketmesini tavsiye eder. C vitamini de içeren çam fıstığı felcin neden olduğu hücresel bozulmaları onarmaya yardımcı olur.

İslamiyet'in önemli alimi İbn-i Sina'nın mucize tavsiyeleri! - Sayfa 4

ISIRGAN OTU

Boğaz ve akciğerlerideki mukoz azaldığında kişi nefes almakta zorlanır. Bu da genellikle virüslerden kaynaklı mukozlardaki nem oranının azalmasına yol açar.

Nefes aldıkça göğüs sıkışması ve öksürük krizleri beraberinde gelir. İbn-i Sina bunu önlemenin en iyi yolunun ısırgan otu olduğunu söyler.

Dokunulduğunda cilte ciddi kaşıntıya neden olan ısırgan otunun kaynatıp tüketerek boğaz ve akciğerlerdeki mukozların nem oranını artırır.

Ayrıca ısırgan otu içerdiği ve ciltte yakıcı etki yapan madde sayesinde vücuttaki tüm virüslerin hücrelere ya da organlara yapışmasını önler.