Anasayfa /  Foto Galeri

İslam Memiş uyardı! Bir sabah uyandığınızda paranızın buhar olduğunu görmek istemiyorsanız...

BDDK geçtiğimiz günlerde bankalara FX işlemi yapmayı yasakladı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu kararın ardından çok çarpıcı gerçeği anlattı, yatırımcıları uyardı: "Bir sabah paranızın buhar olduğunu görmek istemiyorsanız..."

İslam Memiş uyardı! Bir sabah uyandığınızda paranızın buhar olduğunu görmek istemiyorsanız... - Sayfa 1

Ünlü finans analisti İslam Memiş, kısa vadeli al sat yapan yatırımcılara uyarıda bulundu. Memiş'in açıklamalarından satır başları şöyle:

İslam Memiş uyardı! Bir sabah uyandığınızda paranızın buhar olduğunu görmek istemiyorsanız... - Sayfa 2

Önümüze baktığımız zaman çeşitli risklerle karşı karşıya kalacağız. Mesela BDDK bir karar verdi. Bu kararla birlikte bütün bankaların FX piyasalarındaki sanal ortamdaki sınırsız yapılan döviz ve emtia işlemlerini kapattı, yani iptal etti.

İslam Memiş uyardı! Bir sabah uyandığınızda paranızın buhar olduğunu görmek istemiyorsanız... - Sayfa 3

BDDK diyor ki sen FX uygulamasında günlük al sat yaptırıyorsun, sınırsız bundan sonra mevduat hesaplarından yaptırmanı istiyoruz dedi ve bütün bankaların FX işlemleri kapatıldı. Artık bu direkt banka üzerinden hazine üzerinden yapılacak işlemler.

İslam Memiş uyardı! Bir sabah uyandığınızda paranızın buhar olduğunu görmek istemiyorsanız... - Sayfa 4

Peki niye. Son bir aydır döviz kurlarının makas aralığıyla ilgili ciddi uyarılarım oldu. Bankalar anlaştı ve herkes 50 kuruş makas aralığı yaptı. Standart. Yani günlük al sat yaptırmıyorlar, manipülatif atakları engellemek için al sat yaptırmıyorlar. Bu yüzden bir süredir bu makas aralıkları açık.