Anasayfa /  Foto Galeri

İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı! Gram altında o tarihe dikkat

Yıl sonu için iddialı öngörülerde bulunan ve birçok tahmininde isabet sağlayan İslam Memiş, altın için çok konuşulacak yorumlarda bulundu. İşte İslam Memiş'in gram altın yorumları...

İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı! Gram altında o tarihe dikkat - Sayfa 1

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altındaki dalgalanmaları değerlendirdi. Ons altındaki büyük düşüşe rağmen gram altının TL karşısında halen kazandırmaya devam etmesinin nedenini açıkladı.

"Bu hafta en fazla değer kaybeden enstrümanlar arasında altının ons fiyatı ve gümüşün ons fiyatı. Gram fiyatlarıyla ons fiyatlarını birbirinden ayırt ediyoruz. Altının ons fiyatı 1738 dolar seviyesinde gümüşün ons fiyat ise 19,13 dolar seviyesinde. Dolar tarafından yaşanan agresif yükselişler altın, gümüş gibi değerli madenlerin sert bir şekilde değer kaybetmesine neden oldu. 1720 aşağıda destek seviyesi, 1770 ise yukarıda direnç seviyesi. Bu kadar jeopolitik risklere, bu kadar görev değişikliklerine ve istifalara rağmen ons altının manipülatif fiyatlandığını finansal okur yazarlığı olan herkes çok iyi şekilde biliyor. Altın ve gümüş fiyatları şu anda gerçek değerinde değil. Altının ons fiyatının gerçek değeri şu anda 2200 dolar. Ancak dolar piyasaya savaş açıp değer kazandığı için, FED faiz artırımlarına devam ettiği için baskıladığı operasyon yaptığı için böyle.

İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı! Gram altında o tarihe dikkat - Sayfa 2

Elinde dolar bulunan yatırımcı altının ve gümüşün ons fiyatında yaşanan bu sert düşüşle birlikte çok güzel fırsatlar yakalamış durumda. Bu fırsatlar her zaman gelmeyebilir. Altının ons fiyatı 1720 ile 1760 dolar aralığını takip ediyor olacağım. Daha önceki videolarımda FED'e kadar 1780 - 1880 bant aralığını, FED'in faiz kararından sonra 1880 - 1980 dolar aralığını takip edeceğiz demiştim. Ancak FED'in dolar operasyonuyla birlikte bu sürecin ötelendiğini görüyoruz. FED'in her ne kadar faiz artırımlarına devam etse de, dolar güçlü mesajı verse de perdenin arkasındaki görüntü hiç de öyle değil. Şu anda ons altında ons gümüşte yaşanan sert düşüşler aslında resesyon sürecinin başladığını resmen ilan edilmesidir. Enflasyonla mücadele edemeyen hükümetler merkez bankaları piyasaları manipüle ederek bu süreci devam ettiriyorlar. Siz siz olun gaza gelip elinizdeki varlıkları satmayın. Bu sert düşüşlerinden faydalanın. Eylül ayı geldiği zaman neyin ne olduğunu, gerçek fiyatların ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Ama önemli olan şu, kısa vadeli operasyonlara karşı soğukkanlı olun, panik olmayın, varlıklarınızı artırmak için mücadele edin.

İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı! Gram altında o tarihe dikkat - Sayfa 3

"Fiyatların düşüşü yurtiçindeki yatırımcı için sorun değil. Aslında fiyatların düşmesi yatırımcının işine geliyor. Yükseldiği zaman değil düştüğü zaman işine gelir. Neden TL biriktiren yatırımcı en azından düşük fiyattan alma imkanı bulabiliyor. Bu baskılanmayla birlikte fiyatların düşüşü yatırım miktarınızı artırmak için bir fırsat sunmuş oluyor. Miktarını artıran da maliyetini düşürmüş oluyor. Örnek verelim, 1000 liradan gram altın aldınız. Şu anda bankalarda ve kapalıçarşıda gram altın fiyatı 985 lira seviyesinde. 985'ten altığında bin lira seviyesinin altında bir maliyetin oluyor. 975'e düştüğü zaman tekrar maliyetin düşmüş oluyor. Bu maliyet düşürmeye mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Özellikle gümüş yatırımcısı çok ofluyor, pufluyor. İyi de gümüşün gram ve ons fiyatı gerçek değerinde değil. Dolar karşısında baskılanan ve bu baskılanmadan sonra da hızlı ataklar göreceğimiz bir emtia var karşımızda. O yüzden elinde dolar bulunduran hiç gümüş almamış yatırımcı da bu piyasadan nasibini almalı. Gram altın TL seviyesi ekranlarda 968 lira olarak görüyorsunuz. Gram altın tl fiyatı şu anda 985 lira. Gümüş 10.64 görüyor olsanız da gram fiyatı 11,09 lira seviyesinde. Dünya altın ve gümüşü bedava alıyor, dolar sahipleri bedava alıyor, biz bedava alamıyoruz. Biz ucuza alamıyoruz. Gram altın TL fiyatı yıla 780 lira seviyesinden başladığını biliyoruz. Bugün 985 lira seviyesini konuşuyoruz. Gramında 200 liralık bir artış görüyoruz. Bu kadar manipüleye rağmen bu kadar sert düşüşlere rağmen gram altın 6 ayda gramında 200 lira değer kazanmış. Anladınız ne olduğunu. Bir sonrasında 1020, sonra 1050 ondan sonra 1200, yıl sonuna kadar da 1450 lira."