Anasayfa /  Foto Galeri

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş kimdir, kaç yaşında, nereli? önceki görevleri neler?

11 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları duyuruldu. Bu karara göre İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne Samet Güneş atandı. Vatandaşlar, yeni İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş'in kim olduğunu merak ediyor. Peki, Samet Güneş kimdir, kaç yaşında, nereli? Ayrıca, İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş'in daha önceki görevleri nelerdir?

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş kimdir, kaç yaşında, nereli? önceki görevleri neler? - Sayfa 1

Resmi Gazete'deki atama sonucunda İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne Samet Güneş getirildi. Bu gelişmeyle birlikte Samet Güneş hakkında yapılan aramalar hız kazandı. Peki, Samet Güneş kimdir, kaç yaşında, nereli?

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş'in hayatı ve önceki görevleri:

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş kimdir, kaç yaşında, nereli? önceki görevleri neler? - Sayfa 2

Samet Güneş, 1982 doğumlu ve Kırcaali, Bulgaristan doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa'da tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde lisans derecesini elde etti. 2006 yılında Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nde Sosyal Yardım Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı.

Çalışma hayatı boyunca çeşitli görevlerde bulundu; 2011'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzmanlığı, 2013'te Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nde Ar-Ge Daire Başkanlığı gibi. 2020'de Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış, ardından Haziran 2023'te İŞKUR Genel Müdür Vekili olarak göreve devam etmiştir.

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş kimdir, kaç yaşında, nereli? önceki görevleri neler? - Sayfa 3

Güneş, kamusal alanda sosyal ve kültürel projelerde de aktif rol oynamış, Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) Projesi'nde başarı göstererek Devlet Bakanı Hayati Yazıcı tarafından takdir edilmiştir.

Yoksullukla mücadele, sosyal yardımlar, iş ve meslek danışmanlığı gibi alanlarda ulusal ve uluslararası çalışmalara katılmış ve ülkemizi temsil etmiştir.

Evli olan Samet Güneş, iyi derecede İngilizce bilmektedir.