Anasayfa /  Foto Galeri

İş arayanlar 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanın

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

İş arayanlar 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanın - Sayfa 1

150 BİNDEN FAZLA KİŞİYE İŞ İMKANI

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

İş arayanlar 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanın - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluların zorlu ekonomik koşullarda İstanbulluların yanında olmaya devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde açılan Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO), ‘5 yılda 200 bin istihdam’ hedefiyle çıktıkları yolda, uzun süren pandemi dönemine rağmen, bugüne kadar 150 bin kişinin iş bulmasına yardımcı olurken 27 ilçede 28’e ofis sayısına ulaştı.

İş arayanlar 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanın - Sayfa 3

GENÇ İSTİHDAMI İLK SIRADA

BİO’larda işe yerleştirmelerde genç istihdamı öne çıktı. İşe yerleştirilenler içinde 20-24 yaş grubu gençler tüm yerleştirmelerin üçte birini yani yüzde 37’sini oluştururken, 25-29 yaş grubu gençler yüzde 21 oran ile ikinci sırada, 30-34 yaş grubu işgücü ise üçüncü sırada yer aldı.

İş arayanlar 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanın - Sayfa 4

Bölgesel İstihdam Ofisleri; Avrupa yakasında Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Çatalca, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi, Silivri, Şişli, Zeytinburnu; Anadolu yakasında ise Adalar(Büyükada), Beykoz, Kartal, Pendik, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Üsküdar 2-Yavuztürk ilçelerinde hizmet veriyor.