Anasayfa /  Teknoloji

iQOO 12 Pro'nun arka kameralarının detayları açıklandı

Çinli telefon üreticisi vivo'nun alt markası iQOO, akıllı telefon serisine yeni modeller eklemeye devam ediyor. Şirket, Z serisine ek olarak ana akıllı telefon serisine de yakında yeni bir model eklemeyi planlıyor.

Abone ol
Abone ol 31 Ağustos 2023 14:09

Bilindiği gibi, iQOO 12 Pro adını taşıyan akıllı telefonun gelişi bir süredir çeşitli sızıntılar ve dedikodularla gündeme gelmişti. Bugün ise iQOO 12 Pro ile ilgili yeni bir sızıntı daha ortaya çıktı ve bu sefer telefonun kamerası hakkında yeni detaylar açığa çıktı.

Diğer vivo telefonları genellikle dikkat çekici kamera sistemleriyle öne çıkarken, iQOO için aynı durum pek geçerli değildi. Özellikle iQOO telefonlarının periskop lensli bir telefoto kamerası eksikliği dikkat çekiyordu.

Ancak Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre, iQOO 12 Pro ile bu eksiklik giderilecek gibi görünüyor. Yeni iQOO akıllı telefonunda, 64 megapiksel telefoto bir kameranın yer alacağı söyleniyor.

Bu telefoto kameranın, OmniVision OV64B lensiyle donatılacağı ifade ediliyor. Bu lens, 5x yakınlaştırma yeteneğiyle öne çıkıyor.

Aynı zamanda kamera sisteminin ana merceği de yine OmniVision tarafından sağlanacak ve 50 megapiksel çözünürlüğünde olacak. Telefonun üçlü arka kamerasının son bileşeni olan geniş açılı lensle ilgili henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Ancak bu lensin de önceki modellerde olduğu gibi, 150 derece görüş açısına sahip ve 50 megapiksel geniş açılı bir lens olması bekleniyor.

Yorumlar