Anasayfa /  Teknoloji

Instagram’da gizli hesapların hikayeleri nasıl izlenir?

Peki Instagram’da gizli hesapların hikayeleri nasıl izlenir? Günümüzde gizlenmiş hesapların fotoğraflarını ve hikayelerini izlemeye yönelik birden fazla doğru olmayan bilgi gezinmekte. Peki Instagram’da gizli hesapların hikayeleri nasıl izlenir?

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2020 17:47

Günümüzde gizlenmiş hesapların fotoğraflarını ve hikayelerini izlemeye yönelik birden fazla doğru olmayan bilgi gezinmekte. Fakat önemli olan bu bilgilerin hangisinin doğru olup olmadığı. Özellikle de sosyal medya çağının bu kadar ön planda olduğu bir dijital dönemde bu bilgilerin araştırılıp doğrusunun öğrenilmesi sanıldığı kadar kolay değil. Bu makaleden sonra sevdiklerinizin veya takip etmek istediklerinizin hikayelerini izleyebileceksiniz.

 

Instagram’da Hikayeler Niçin Gizlenir?

Instagram’da gizli hesapların hikayeleri nasıl izlenebilir sorusu son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiş durumda. Sebebi ise kişilerin muhatap olmak istemedikleri bireylerden hesaplarını gizlemek zorunda kalması. Elbette tek çözüm yolu bu olmasa da kullanıcılar basitliği sebebiyle özelliği kullanmayı alışkanlık haline getirmiş durumda.

Hikayeler Nasıl Gizlenir?

Instagram’da bir hikaye paylaştıktan sonra üç nokta olan kısma tıklayın. Hikaye ayarları diyerek hikayeyi gizle seçeneğine basın. Bu noktada hikayeyi görmesini istemediğiniz kişilerden gizleyebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey devamında paylaşılan hikayelerde de bu özellik kapanmamış olacaktır. Yani, gizlediğiniz kişilerin diğer hikayelerde de gizli kalacağını unutmayın. Ayrıca görmek istemediğiniz kişiyi sessize alarak hikayelerini sıranın en sonuna atabilirsiniz.

 

Instagram’da Gizli Hikayeler Nasıl İzlenir?

Öncelikle gizli hesapların hikayelerini görüntüleyebilmek için mobil cihazlarda birden fazla uygulama bulunur. Bu uygulamalar çoğu zaman güvenilir olmayabilir ve kişilerin hesaplarını tehdit altında bırakabilir. İşte bu yüzden web sitesinden girerek güvenliğinizi yok sayan uygulamalardan kaçınabilirsiniz. Bu makale sayesinde kişisel güvenliğinizi tehlikeye atmadan ve devamlı olarak görüntüleyebileceğiniz, herhangi bir kurulum gerektirmeyen web sitesiyle tanışacaksınız. Uygulamanız gereken birkaç adım şunlar:

 
  • Arama motoruna ”storieswatch.com” yazın.

  • Karşınıza çıkan web sitesindeki kullanıcı adı kısmına hikayesini görüntülemek istediğiniz kişinin adını yazın.

  • Karşınıza çıkacak hikayelere bakabilirsiniz.

  • Bu hikayeleri orijinal içerikte kaydedebilirsiniz.

  • Devamında siteden çıkmayı unutmayın.

Elbette bu ve buna benzer taktikler her zaman garantili olmayabilir. Örneğin web sayfasının geçerli olmadığı ya da erişiminin engellendiği bir süreç olabilir. Bazen sitenin yalnızca kullanıcı erişimine açık olduğu sayfalarda da mümkün olabilir. Dolayısıyla kullanılan hiçbir web sitesi ya da uygulama sonsuza kadar güvenli değildir, bunu aklınızdan çıkarmayın. Ayrıca web sitesi kullanırken üstte yer alan ”güvenli değildir” uyarılarını dikkate almayı ve sayfadan çıkmayı unutmayın.

Kullanılan Siteler Veya Uygulamalar Güvenli mi?

Yukarıda da belirtildiği üzere kullanılan hiçbir site veya uygulamalar güvenli değildir. Bu uygulamalar güvenli olmaları için üretime geçmezler. Gizli hesapların hikayelerinin izlenebildiği düşüncesiyle yükleseniz bile çoğu gerçekten de isteneni vermez. Bu sebeplerden dolayı yüklediğiniz uygulamaların güvenliğiyle ilgili virüs tarayıcısı indirmelisiniz.

 

  • Ghosty

  • Scout

  • Lili

 

Gizli Olmayan Hesapların Hikayesi İzlenirken Görünmez Olma

Takip ettiğiniz hesabın hikayesine baktığınız anlaşılmasın istiyorsanız Whatsapp veya Instagram gibi uygulamalarda hikayesinin yüklendiğine emin olduğunuzda mobil verinizi kapatmalısınız. Whatsapp’ta ise görüldü özelliğini kapatmanız yeterlidir. Bu işlemler sonucunda istediğiniz kişinin hikayesini rahatlıkla görüntüleyebilecek, doya doya izleyebileceksiniz. Hatta bakmak istemediklerinizin bile. Dolayısıyla tercih edeceğiniz en önemli nokta yeterince gizli olup olmadığınızı öğrenmektir. Bunu da arkadaşınız yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarında Gizlilik Neden Bu Kadar Önemlidir?

Öncelikle gizlilik kavramından ne anlaşıldığına değinmek gerekiyor. Facebook, Instagram gibi birçok sosyal medya platformunda kullanıcı gizliliği esastır ve kullanıcı isteği olmadan fotoğrafı, herhangi bir durumu paylaşılamaz. İşte bu sebeplerden dolayı Instagram kullanıcının özel kimliğinin yayılmasını engellemek amacıyla gizlilik politikasını sürdürmeye devam ediyor.

Bu da yeterince faydalı olmadığı yönünde tartışmalara yol açmaya başladı çünkü içerik hakkında merak edilen birçok tartışma öne atıldı. Bu sorunlar gizlilik politikasının dahilinde mi değil mi bilinmez fakat böyle giderse hakkında epey araştırma yapılacak gibi görünüyor. Ayrıca bazılarının hesabının yeterince gizli olup olmadığı pek yorum yapılamayacak konulardan. Elbette herkes yeterince gizlilik politikasını önemsemeli.

 

Neden Gizli Hesapların Hikayelerini Merak Ederiz?

Bu konu oldukça sık merak edilen konulardan bir tanesi olsa da çok açıklamaya gerek duyulmaması gereken bir soru aynı zamanda. Çünkü gizli olan insanlar için her zaman çekici olmuştur. Bunu fırsat bilen sosyal medya hesapları ise giderek artan bu teknoloji çağında insanları kendi platformuna çekebilmek için kıyasıya rekabet halinde elbette. Bundan fayda sağlayanlar da yine kullanıcılar değil, sosyal medya platformu yöneticileri oluyor.

Instagram’daki Diğer Özellikler

Kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlayan Instagram, son zamanlarda hikaye atmayı seven kullanıcılar için epey yeni özellikler getirdi. Örneğin artık hikayelerinize müzik, anket, konum, hashtag, geri sayım, sorular gibi birçok özellik ekleyebilirsiniz. Üstelik son derece yenilikçi olduğu için farklı efektler ile fotoğraflarınızı süsleyebilirsiniz, daha eski bir görünüm yaratabilirsiniz. Gün geçtikçe yeni özellik eklemeye devam eden Instagram platformu, kullanıcılarını bu yönde sevindirmeye devam edecek gibi görünüyor.

 

Birtakım öneride bulunmak gerekirse doyasıya tadını çıkarmanız gereken gizli hesaplardan vazgeçip kendinize yeni bir hikaye yaratmalısınız. Birazcık merak duygusunun olması kişileri yormaz elbette. Bu arada lütfen gizli hesapların hikayelerini izleyebilmeniz için gerekli uygulamaları bulabileceğiniz Store’da açıklamaları okumadan uygulamayı yüklememeniz gerektiğini unutmayın. Yüklediğiniz uygulamalar her zaman değil fakat bazen son derece tehlikeli olabilir, hesaplarınız birileri tarafından ele geçirilebilir. O yüzden web sitesi de dahil uygulamaları kullanırken kullanım koşullarını okuyun.

Son Olarak Birkaç Öneriler

Yukarıda da söylenildiği gibi kullanılan uygulamaların güvenli olup olmadığına dikkat etmeli, hiçbir web sitesinin sonsuz koşulda gizli hesapların hikayelerini göstermeyeceğini bilmelisiniz. Şu anda çoğu yerde yalnızca kullanıma açık hesapların hikayeleri izlenebiliyor ve sayfaları güvenli tutulmaya çalışılıyor. Kullanım koşullarını okumadan yüklediğiniz içeriklerden yalnızca sizin sorumlu olacağınızı unutmayın. Son olarak para istenilen sitelere güvenmeyin, bu işlemler para ile yapılamaz.

 
Yorumlar