Anasayfa /  Teknoloji

Başkasının WhatsApp mesajları nasıl okunur?

Özellikle evlilik içi ilişkilerde; zaman geçmesi ve karı koca arasındaki iletişimin daha rutin hale gelmesine bağlı olarak, bazen yalnızca bir yanılgı şeklinde, bazen de geçerli bir şüphe nedeniyle eşlerin telefonuna bakılma isteği duyulabilir.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2020 17:33

Bu durum genel olarak yanlış bir durum olarak ilişkiye zarar verebileceği gibi, bazı durumlarda kadınların kafalarında olan yanlış düşünceleri aşmaları veya ortada olan sorunları fark etmeleri açısından yapılmak istenebilir. Bu durumda bakılmak istenen genel yer, ilk olarak Whatsapp konuşmalarıdır.

Whatsapp konuşmalarına erişimin sağlanması; ortada olan sorunun fark edilmesi ve önlem alınmasına, kadının kendi içini rahatlatmasına neden olabileceği için uygulanabilir. Konu hakkında; Whatsapp mesajlarını okumak mümkün müdür, hangi yöntemler tercih edilebilir, konuşmalar ne kadar süreli olarak okunabilir, gibi konuların da araştırılması oldukça önemlidir. 

Kocanızın Whatsapp Mesajlarına ve Konuşmalarına Erişim Sağlamanız Mümkün Müdür?

Çeşitli uygulamaların kullanılması veya Whatsapp oturum süresinin olması gereken şekilde ayarlanması sonucunda kocanızın telefonu olmadan dahi konuşmalara ve mesajlara erişim sağlamak mümkündür. Tüm bunlarla birlikte, yine de ilk kez oturumun açılması aşamasında mesajlarına ve konuşmalarına ulaşım sağlanmak istenen kişinin telefonunun olması gerekir. Bu telefon üzerine gelecek olan onay kodu ve izin sonucunda mesaj ve konuşmalara rahat bir şekilde erişim sağlanabileceği bilinmelidir.

Kocanızın Whatsapp Mesajlarına ve Konuşmalarına Erişmek İçin Kullanılacak Yöntemler Nelerdir?

Kocanızın Whatsapp mesaj ve konuşmalarına erişim sağlamak için uygulamanız gereken yöntemler yalnızca bir tane değildir. Farklı yöntemler kullanılarak; mesaj ve konuşmalara kısa süreli olarak, uzun süreli olarak, isteğe bağlı olarak belirlenen zaman aralıkları içerisinde ulaşım sağlanması oldukça olası bir durumdur. 

Bununla beraber mesaj ve konuşmalara erişim sağlanmak için tercih edilebilecek olan yöntemler şu şekildedir: 

  • Farklı bir cihaz üzerinden Whatsapp web bağlantısının oluşturulması sonucunda mesajlara ve konuşmalara erişimin sağlanması

  • Uygulamaların indirilmesinin sağlanarak mesaj ve konuşmaların farklı bir telefon numarası üzerine indirilmesi

  • Eğer çift aşamalı korunma ayarları kapalı bir telefonun mesaj ve konuşmalarına erişim sağlanmak isteniyorsa; daha önce başka bir cihaz üzerinden Whatsapp uygulamasının açılması ve kimlik doğrulama aşamasının tamamlanması ve istenirse yeniden kişinin kendi numarası üzerine oturum açılması

Gibi yöntemler güvenilir olacak şekilde, kocanızın Whatsapp konuşmalarına ve mesajlarına erişim sağlamanız oldukça mümkündür. 

Kocanızın Whatsapp Mesajlarına ve Konuşmalarına Erişim Nasıl Sağlanır?

Kocanızın Whatsapp mesajlarına ve konuşmalarına erişim sağlamak istediğiniz zamanlarda; bu işlemin hangi adımları takip ederek uygulanması gerektiğini, nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir.

Bununla beraber, mesaj ve konuşmalara erişim sağlama aşamaları şu şekilde ifade edilebilir: 

  • İlk olarak uygulanmak istenen yönteme karar verilmiş olması gerekir. Daha sonra kullanılmak istenen yöntem içeriğine bağlı olarak aşamalara geçiş yapılır.

  • Eğer uygulanmak istenen yöntem Whatsapp web ise: Eşinizin telefonunu alarak farklı bir cihaz üzerinden Whatsapp web araması yapmanız gerekir. Daha sonra cihaz üzerinde beliren kodun doğrulamasını sağlayarak ‘oturumu açık tut’ seçeneğine giriş yaparak istenilen süreye kadar mesajlara erişimin sağlanmasına olanak yakalayabilirsiniz.

  • Eğer kullanılmak istenen yöntem uygulamalar sonucunda mesaj ve konuşmalara erişim sağlama yöntemi ise: genel olarak ücretli olan bazı uygulamalar, mesaj ve konuşmalara erişim sağlama olanağına imkan sunar. Bunun için ilk olarak uygulamanın seçilmesi, daha sonra bir cihaz üzerine indirilmesinin sağlanması, indirilen cihazda oturum açmak amacıyla ödeme tamamlanması aşamalarının bitirilmesi gerekir. Tüm bu aşamalar son bulduktan sonra kocanızın telefonu üzerine gelecek onay ve izin kodunun doğrulanması sağlanarak istenilen sürelerde mesaj ve konuşmalara erişim sağlayabilirsiniz.

  • Eğer tercih edilmek istenen yöntem aynı cihaz üzerinde oturum açmak ise: Whatsapp kullanımı için tercih edilen tek bir cihaz olması sonucunda, oturum açıldıktan sonra uygulamanın tamamen silinerek kaldırılması halinde ortaya bazı durumlar çıkar. Bu durumların başında, eğer oturum açılan telefon numaraları farklı ise; her iki oturumun açılmasında da yeniden onay kodu istenmemesi olanağını sağlar. Bu nedenle eşinizin telefon numarası üzerine kendi telefonunuzdan Whatsapp açmanız ve kendi oturumunuzu sonlandırmak şartıyla eşinizin oturumunu açmanız mümkündür. 

Bu gibi yöntemlerin uygulanması sonucunda, kocanızın mesaj ve konuşmalarına erişim olanağı sağlayabilirsiniz. 

Kocanızın Whatsapp Mesajlarına ve Konuşmalarına Erişim Sağlarken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Whatsapp mesaj ve konuşmalara yapılan erişimler izinsiz olduğu zaman ve bu durum fark edildiği zaman çeşitli hukuki yaptırımları da beraberinde getirecektir. Bu nedenle eşiniz dahi olsa konuşma ve mesajlara erişim sağlanmak istendiği belirtilmeli ve bu durumdan eşinizin haberdar olarak onayını alış olduğunuza emin olmanız gerekir. 

Aksi durumlarda hukuki olarak; haklı nedenlere bağlı olarak boşanma davalarının açılabilmesi ve bu dava türünün beraberinde getirdiği yaptırımlar, ilişki içi zedelenme gibi haller ortaya çıkabilir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da; güvenilir olmayan alanlar üzerinde telefon numarasının paylaşılmaması ve virüs olabileceği düşünülen uygulamalardan kaçınılması gerektiğidir. 

Yorumlar