Anasayfa /  Yaşam

İnsanlık dışı olay! Göçmenleri kelepçeleyip denize attılar

İzmir'de lastik botun alabora olması sonucu 3 kaçak göçmen hayatını kaybetti. Kayıp 1 kaçak göçmen için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2021 12:54

İzmir'de lastik botun alabora olması sonucu 3 kaçak göçmen hayatını kaybetti. Kayıp 1 kaçak göçmen için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

 İzmir Çeşme'de, Karaabdullah Burnu açıklarında alabora olan lastik bottaki 3 düzensiz göçmen hayatını kaybederken, 3 göçmen de sağ olarak kurtarıldı. 
Edinilen bilgiye göre; bu sabaha karşı İzmir Çeşme'nin Karaabdullah Burnu açıklarında, düzensiz göçmenleri taşıyan bir lastik botun battığı bilgisini alan Çeşme Sahillik Komutanlığı ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. 

Sahil Güvenlik ekipleri 3 düzensiz göçmeni sağ olarak kurtarırken, 3 düzensiz göçmenin de cansız bedenine ulaştı. Hayatını kaybeden 3 göçmen otopsi için Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, sağ kurtarılan göçmenler de hastanede tedavi altına alındı. 

ELLERİ KELEPÇEYLE BAĞLANMIŞ

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, Boğaz Adası mevkisinde Yunanistan sahil güvenlik ekipleri tarafından denize atılarak geri itilen 7 kişi için arama kurtarma çalışması yürütüldüğü belirtildi.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığınca Boğaz Adası'nda tespit edilen 2 sığınmacı ile denizdeki 2 kişinin kurtarıldığı bildirilen açıklamada, 2 sığınmacının cesedine ulaşıldığı kaydedildi.

Denizden kurtarılan sığınmacılardan birinin kaldırıldığı hastanede öldüğü ifade edilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Alınan ilk ifadeler doğrultusunda, Yunanistan unsurlarınca elleri plastik kelepçelerle bağlanıp darbedilerek eşyalarına el konan sığınmacıların, herhangi bir can salı ve botu olmaksızın doğrudan denize atıldıkları öğrenilmiştir"

Açıklamada, kaybolan 1 sığınmacıyı arama faaliyetlerinin 4 sahil güvenlik botu, 1 dalış timi ve 1 helikopterle devam ettiği belirtildi.


BAKAN SOYLU: ÖLÜME ATTI

İçişleri Bakanı Süleyman Solyu'da yaptığı açıklamada "Yunanistan sahil güvenlik birimleri bu gece 7 göçmeni darbedip eşyalarını alıp ellerini plastik kelepçelere bağlayıp can yeleği ve bot olmadan denize, ölüme attı. Sahil Güvenliğimiz 02.55’te 2 göçmeni canlı kurtardı, bir cansız bedene ulaştı. Kayıp olanları aramaya devam ediyor." dedi.

Yorumlar