Anasayfa /  Ekonomi

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine müjde! 5500 TL ödeme yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında müjdeli haberi verdi. Devlet tarafından verilecek sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 5.500 TL’ye kadar destek ödemesi verilecek. İşte başvuru şartları ve detaylar...

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2022 12:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında müjdeli haberi verdi. Devlet tarafından verilecek sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 5.500 TL’ye kadar destek ödemesi verilecek. İşte başvuru şartları ve detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan son kabine toplantısının ardından yeni bir sosyal yardım programını daha devreye aldıklarını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantı sonrasında bir açıklamada bulunarak yeni sosyal yardım programı olan Başarı Teşvik Programı’nı açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanacak olan bu program ile eğitimlerine devam eden çocuklara ve dolayısıyla ailelerine binlerce lira ödeme yapılacak. Başarılı öğrenciler devletin sağladığı bu imkandan yararlanabilecekler.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE 5.500 TL’YE KADAR ÖDEME!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği sosyal yardımları ihtiyaç sahibi olduğu için alan ailelerin okullarına devam eden çocuklarına çeşitli miktarlarda ödeme yapılmasını hedefleyen Başarı Teşvik Programı hakkında ayrıntılı bilgiler merak ediliyor. Bu sosyal yardım programı kapsamında bu ailelerin devlet okullarında okuyan ve başarılı olarak dereceye giren çocuklarına ilk ve orta öğretimde 3.300 TL, yükseköğretimde ise 5.500 TL destek ödemesi yapılacak. Bu ödemeler öğrencilere dönem arasında Aile Bakanlığı tarafından verilecek.

ÜNİVERSİTE KAZANAN ÖĞRENCİLERE DEVLET DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan bir diğer sosyal yardım ise üniversite kazanan öğrencilere yönelik oldu. Bu program kapsamında YÖK’ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilere devlet tarafından yardım verilecek. Bu destek ödemesinin ne kadar olacağına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak bu üniversitelerin yurt dışında olmasından dolayı önemli miktarlarda destek ödemesi yapılması bekleniyor.

İŞE GİRMEK İÇİN SINAVA GİRECEKLERE DEVLET DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı sosyal yardımların içerisinde bir diğeri ise işe girmek isteyen gençlere dair oldu. Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alan ailelerin çocukları işe girmek için girmeleri gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor, sanat yarışmalarına katılacak olanların ihtiyaçları ve masrafları devlet tarafından karşılanacak.

Aile Bakanlığı tüm bu sosyal yardım programları hakkında kapsamlı bir açıklama yapacak. Bu açıklama yapıldığında tüm koşullar netleşmiş olacak ve başvurular alınmaya başlanacak.

 

Yorumlar