Anasayfa /  Ekonomi

İkinci el araçlara fiyat sınırı geldi!

İkinci el araçlar için fiyat sınırlaması getirildi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini konuyla ilgili düzenleme yapacaklarını söyledi.

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2023 13:27

Otomobilde fahiş fiyat artışlarına karşı Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıklamalarda bulundu.

 Buna göre Bakan Bolat, fiyat artışlarını durduracak yeni bir düzenleme geleceğini, internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini söyledi.

 Bakan Bolat, konuyla ilgili açıklamasında ayrıca "Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri ile de görüşüldü. Etkisini görmeniz çok sürmeyecek. Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Otomobil satışları için "6 ay ve 6 bin kilometre" uygulama kapsamı genişletildi

Ticaret Bakanlığı otomtoiv sektörüne yönelik yeni düzenlemelerini açıkladı. 

Buna göre "6 ay ve 6 bin kilometre" düzenlemesi 6 ay daha uzatıldı. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı uygulamanın kapsamı genişletildi. 

Açıklamada, "Otomotiv sektöründe yaşanan aşırı ve fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve bazı haksız ticari uygulamalarla mücadelede fayda sağladığı değerlendirilen '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024 tarihine kadar 6 ay süreyle uzatılmıştır." denildi. 

İnternet satışları mercek altına alınacak

İnternet ortamında satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini söyleyen Bakan Bolat, “Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri ile de görüşüldü. Etkisini görmeniz çok sürmeyecek. Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz. Baktık dengeye oturmuyor o zaman ilave tedbirler de alırız” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar