Anasayfa /  Foto Galeri

İkinci el araç satışlarına düzenleme geldi

Gayrimenkul ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretini düzenleyen yönetmelik değişikliği yapıldı. Artık, gayrimenkul ve ikinci el araç ticaretinde açık kimliğin gizlenerek ilan verilmesi yasaklandı.

İkinci el araç satışlarına düzenleme geldi - Sayfa 1

Gayrimenkul ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde ismin gizlenerek ilan verilmesi yasağı getirildi. Bu önemli karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de duyuruldu. 

İkinci el araç satışlarına düzenleme geldi - Sayfa 2

Ticaret Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak bu adımın mağduriyetleri önlemeyi amaçladığını vurguladı.İlan sitelerinde sıkça görülen gerçekçi olmayan fiyat artışlarının vatandaşları mağdur ettiği belirtildi. 

İkinci el araç satışlarına düzenleme geldi - Sayfa 3

Bu mağduriyetleri azaltmak ve engellemek amacıyla Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliklere gidildi. Artık ikinci el motorlu kara taşıtı veya gayrimenkul ilanı vermek isteyenler, sahte hesaplar kullanarak ilan veremeyecekler.

İkinci el araç satışlarına düzenleme geldi - Sayfa 4

Emlak komisyoncuları ve oto galericiler, yetki belgelerini kullanarak sadece doğrulanmış taşıt veya taşınmaz ilanları verebilecekler. Aynı şekilde, sahibi tarafından yetkilendirilmemiş taşınmaz veya araçların ilana konulması yasaklandı.