Anasayfa /  Ekonomi

İhtiyacı olan kıdemini erken alabilecek

Çalışma Bakanlığı'nca teknik çalışmaları tamamlanan Kıdem Tazminatı Fonu çalışması Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunuldu.

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2017 11:58

Kıdem tazminatının ana hatları Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılacak toplantıda netleştirilecek. Ardından da işçi-işveren sendikalarının da yer aldığı Üçlü Danışma Kurulu ile paylaşılacak.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren çalışmada önemli detaylar yer aldı. Çalışanlar kurulacak fondan birikimlerinin ister tamamını isterse ihtiyacına göre parça parça çekebilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çalışanların isterse 'kullanırım' diyeceğiama 5 yıl beklediğinde de şukadar olacağını bileceğibir hesap olacak. Erkençekim ihtiyacı varsaçekecek. Yeni sistemdeikili güvence olacak"diye konuştu.Müezzinoğlu,"EKK bir ilaveçalışma yapılmasını isterseyeniden yapılabilir"dedi.

Birey hesabına dayalısistemde ortak görüş oluşurken,sistem BireyselEmeklilik Sistemi şeklindeişletilecek. Bu hesaba devletde katkı sunacak.Yenisistemle biriken kıdem tazminatıdevlete devredilecek.Çalışanların düşükkıdemle işten çıkarılmasıönlenecek. Çalışanın kıdeminikaybetme korkusu daortadan kalkmış olacak.Sözleşmesi sona erdiğindekıdem kazanmayanların daparaları birikmiş sayılacak.




Etiketler dıdem tazminazı
Yorumlar