Anasayfa /  Güncel

İçişleri Bakanı Soylu'dan kazayla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 12 kişinin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin son dakika açıklamada bulundu. Soylu kazanın nedeninin hava şartları olduğunu bildirdi.

Abone ol
Abone ol 18 Nisan 2017 18:15

tuncelide düşen helikopter suleyman soylu ile ilgili görsel sonucu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu helikopter kazasına ilişkin son dakika açıklama yaptı. İki buçuk saatlik tırmanma sonucu enkaza ulaşıldığını söyleyen Soylu kazanının nedeninin hava şartlarından ötürü olduğunu açıkladı.

Soylu 12 şehidin cenazesinin en kısa zamanda olay yerinden Tunceli'ye getirileceğini bildirdi. 

İçişleri Bakanı Soylu, enkaza 16.34'te ulaşıldığını, helikoptere dış müdahalenin olmadığını, burun üstü çakıldığını söyledi. 

İçişleri Bakanı Soylu "Tunceli'de bizim 'kartal pisti' olarak nitelendirdiğimiz, tanımlandırdığımız piste iniş yapan Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait helikopter, bir taraftan ilçeler arası görevlilerin intikalini sağlamak, diğer taraftan ilk derece komiser yardımcılığı sınavına giren kahraman evlatlarımızı, kardeşlerimizi yerlerine intikal ettirmek ve bir hakimimizin intikalini sağlamak için toplam 12 kişilik toplam mürettebatla birlikte saat 11.35 itibarıyla Tunceli-Pülümür dağ yolundan kalkışını gerçekleştirdi. Ondan önce hem kartal pisti hem de Nazımiye'den gerekli personelleri aldı ve Tunceli-Pülümür dağ yolundan kalktıktan sonra da 11.43 sıralarında kendisiyle tüm irtibatlar kesildi" dedi.

tuncelide düşen helikopter suleyman soylu ile ilgili görsel sonucu

Süleyman Soylu'nın gerçekleşen kazaya ilişkin verdiği detaylar şöyle:

''12 kişilik mürettebatla birlikte 11.35 itibari ile i Pülümür'den kalkışını gerçekleştirdi. 11.43 itibari ile irtibat kesildi. İki buçuk saatlik tırmanma sonucunda 16.34 civarı helikopterin enkazına ulaştılar. Helikopterin yere çakıldığını ve ters döndüğünü gördüler. Maalesef 12 evladımız şehit olmuştur. Oradaki hava şartları zor durumda helikopter inebilme imkanı yok oradan intikalleri konusunda arkadaşlarımız değerlendirme yapıyorlar en kısa içersinde şehitlerimizi oradan alıp Tunceli'ye intikal ettireceğiz. Hava şartlarından dolayı kaza olduğunu görülüyor.'' 


Etiketler içişleribakanı
Yorumlar