Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son operasyonlar hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde son 120 günde gerçekleştirilen operasyonlarda 309 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Bakan Yerlikaya, ayrıca 38 organize suç örgütünün de çökertildiğini belirtti. Ayrıca, düzensiz göçle ilgili son verileri de paylaştı.

Abone ol
Abone ol 12 Ekim 2023 18:30

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son operasyonlar hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde son 120 günde gerçekleştirilen operasyonlarda 309 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Bakan Yerlikaya, ayrıca 38 organize suç örgütünün de çökertildiğini belirtti. Ayrıca, düzensiz göçle ilgili son verileri de paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki medya temsilcileriyle bir araya gelerek terör, uyuşturucu, siber suçlar, KOM, asayiş, AFAD ve göçmen kaçakçılığı gibi konularla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, son 120 günde 309 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, bu etkisiz hale getirilen teröristlerden 25'inin üst düzey yönetici pozisyonunda olduğunu vurguladı. Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede gösterilen kararlılık ve azmin devam edeceğini vurgulayarak bu konudaki mesajı iletti.

Organize suç örgütleriyle mücadele çalışmaları

Organize suç örgütleriyle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini belirten Bakan Yerlikaya, "Organize suç örgütlerinden sokak çetelerine kadar, bu yasa dışı yapılarla başa çıkmak için kapsamlı operasyonları sürdürmeye devam ediyoruz." dedi.

Bakan Yerlikaya, son 20 gün içinde 2 bin 874 şüphelinin gözaltına alındığını ifade etti. Ayrıca, 7'si ulusal düzeyde, 31'i yerel düzeyde olmak üzere toplam 38 mafya tipi çetenin çökertildiğini açıkladı.

Uyuşturucuyla mücadele

Bakan Yerlikaya, "Türkiye Yüzyılı’nda uyuşturucuyu küresel bir felaket olarak görüyoruz." diyerek uyuşturucu suçunu terörle benzer bir ciddiyetle ele aldıklarını ifade etti.

Aynı zamanda Bakan Yerlikaya, "Uyuşturucuyla mücadelemizi, arz ve talep yönleriyle çift yönlü bir mücadele olarak sürdürüyoruz. Uyuşturucu rotalarının değiştirilmesi için caydırıcı bir mücadele yürütürken, toplumu bilinçlendirme faaliyetlerini artırıyoruz." dedi. Ayrıca, "Sokak satıcılarından zehir tacirlerine kadar her seviyedeki suçluyla ilgili gölge gibi takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelede son 120 günde 80 bin 572 operasyonun gerçekleştirildiğini ve bu operasyonlar sonucunda 98 bin 198 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 8 bin 379'unun tutuklandığını paylaştı.

Türkiye’de 4 milyon 711 bin 622 düzenli göçmen bulunmakta

Bakan Yerlikaya, daha sonra göçmen kaçakçılığına ilişkin verileri sundu.

Türkiye'de 4 milyon 711 bin 622 düzenli göçmenin bulunduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, bu kişilerden 3 milyon 274 bin 59'unun geçici koruma altındaki Suriyeliler olduğunu açıkladı.

Aynı şekilde, ikamet izniyle Türkiye'de bulunan yabancıların sayısının 1 milyon 150 bin 386 olduğunu belirten Yerlikaya, bunların içinde 287 bin 177 kişinin uluslararası koruma kapsamında olduğunu dile getirdi.

120 günde 112 bin 404 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde son 120 günde 2 bin 397 göçmen kaçakçılığı operasyonunun gerçekleştirildiğini açıkladı ve bu operasyonlar sonucunda 3 bin 975 şüphelinin gözaltına alındığını ifade etti. Ayrıca, bu operasyonlar çerçevesinde 112 bin 404 düzensiz göçmenin yakalandığını paylaştı.

İstanbul’daki denetimler

İstanbul'da gerçekleştirilen denetimler sonucunda yakalanma riskini anlayan, vize ve vize muafiyeti ya da ikamet süresi sona ermiş olan 120 bin 531 yabancının Türkiye'yi terk ettiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, "Sahada düzensiz göçmenle mücadelemizi artırdıkça, vizesi sona ermiş düzensiz göçmenler ülkelerine dönüş yaptı." dedi.

Yorumlar