Anasayfa /  Foto Galeri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan Türkiye kamuoyunun merakla beklediği ‘değişim’ açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunun merakla beklediği yol haritasını açıkladı. Beyoğlu’ndaki Haliç Kongre Merkezi’nde basın mensuplarıyla buluşan İmamoğlu, değişim başta olmak üzere çok önemli konularda açıklama yaptı. İşte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan merakla beklenen ‘değişim’ açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan Türkiye kamuoyunun merakla beklediği ‘değişim’ açıklaması - Sayfa 1

"İSTANBUL VE TÜRKİYE'NİN KADERLERİ MÜHÜRLÜDÜR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye kamuoyunun merakla beklediği ‘değişim’ açıklamasını Haliç kıyısında yaptı. “Bizim yönetimimizdeki İstanbul, Türkiye'nin mutlu geleceğinin teminatı olmuştur” diyen İmamoğlu, “İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kaderimi İstanbul'la mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım bu mukaddes şehre ve 16 milyon hemşerime en üst düzeyde hizmet etmeyi, Türkiye'ye hizmet etmek ve alternatif bir Türkiye vizyonu ortaya koymak olarak görüyorum” şeklinde konuştu. “İBB’nin bu iktidarın eline geçmesinin maliyetinin idrakına, hep birlikte varmalıyız” uyarısında bulunan İmamoğlu, “Geçen sürede gördük ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni gayri hukuki yollardan elde etmek için birçok yol denendi ve denemeye de devam edecekler. Bundan vazgeçmeyecekler. Bunu şimdiye kadar, halkımızın feraseti sonucu başaramadılar. Hep birlikte engelledik. Şimdi seçimlerde İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelmeliyiz, aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp, milletçe bu sürece odaklanmalıyız. Bu büyük başarı için, parti ayrımı yapmadan, beraberce hareket etmemiz gerekiyor. Ben, 2019 seçimlerindeki gibi, partiler ötesi İstanbul İttifakı’nı kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin de bu şuurla hareket edeceğine, bu meselenin partiler üstü bir mesele olduğunun anlaşılacağına yürekten ve gönülden inanıyorum. 2019’da olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul Gönüllüleriyle tekrar İstanbul İttifakı’nı kurmaya geliyorum. İstanbulluları ve tüm yurttaşlarımı da bu yürüyüşe davet ediyorum. Sevgili Cumhuriyet Halk Partiler, kıymetli İstanbullular, aziz vatandaşlarım: Her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan Türkiye kamuoyunun merakla beklediği ‘değişim’ açıklaması - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunun merakla beklediği yol haritasını açıkladı. Beyoğlu’ndaki Haliç Kongre Merkezi’nde basın mensuplarıyla buluşan İmamoğlu, şu açıklamayı yaptı: 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan Türkiye kamuoyunun merakla beklediği ‘değişim’ açıklaması - Sayfa 3

“ENFLASYON CANAVARINI DA BU İKTİDAR YARATTI”

“14 Mayıs genel seçimlerinin üzerinden 3 ay geçti. Ne yazık ki, bu yeni dönemde ekonomik kriz giderek derinleşmeye devam ediyor. Fatura her zaman olduğu gibi yine vatandaşımıza çıktı. Ama Sayın Cumhurbaşkanı, hala tek haneli enflasyon masalıyla halkımızı oyalamaya devam ediyor. Yıllık TÜFE oranı TÜİK’in verilerine göre, Temmuz itibariyle yüzde 48, gıda enflasyonu ise, yüzde 60’ın üzerinde. Bırakın tek haneyi, bu gidişle üç haneli enflasyon yaşanacak endişesi hepimizi kaplamış durumda. Aslında vatandaşın mutfağının gerçek enflasyonu, uzun süredir zaten üç haneli yaşadığı da bir gerçek. Seçim sonrasında, sadece Temmuz ayında 30 yılın en yüksek aylık enflasyon artışını yaşattılar. İktidar enflasyonla mücadele edemiyor. Bu enflasyon canavarını da bu iktidar yarattı. 14 Mayıs seçimlerinden bugüne kadar geçen 3 ayda, iktidar motorine yüzde 105 zam yaptı. Dana eti, 7 ayda yüzde 107 arttı. Savaş halindeki Ukrayna’da enflasyon, yıllık yüzde 11. Rusya’da ise, yıllık yüzde 4. Türkiye'nin sadece Temmuz ayı enflasyonu, yani 1 aylık enflasyonı, yüzde 9.5. Yani Rusya'nın yıllık enflasyonun iki katından fazlasını biz bir ayda milletimizle yaşamış olduk. Durumun vahameti için başka söze gerek yok.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan Türkiye kamuoyunun merakla beklediği ‘değişim’ açıklaması - Sayfa 4

“BU İKTİDAR ZENGİNİN CEBİNİ TIKA BASA DOLDURURKEN…”

“Hükümet yetkileri, vatandaşı sık sık tasarrufa davet ederken, iki kamu bankasının 3 yılda reklam harcaması 2 milyar lira. Bu arada yeri gelmişken belirtelim; kamu bankalarının İBB’ye 4,5 yıldır tek bir kuruş krediyi İBB’ye vermediğinin de altını çizelim. Tasarruf, sadece vatandaştan istenmez. 2023’de hedeflenen toplam vergi, ek vergilerle birlikte ülkemizde 4 trilyon 270 milyar liraya yükseltildi. Bu kadar verginin toplandığı bir coğrafyada açlık, yokluk ve yoksulluk olmamalıdır. Şayet oluyorsa, orada çok büyük bir israf, adaletsizlik ve paylaşım sorunu vardır. İktidarın ekonomik tercihlerinin sonunda, toplumun en zengin yüzde 20'sinin toplam gelirden aldığı pay artarak, bir yılda yüzde 48'e ulaştı. Buna karşın en yoksul yüzde 20'nin aldığı pay ise, ne yazık ki yüzde 6’ya gerilemiş durumda.  Zenginle yoksul arasındaki fark, ülkemizde 8 katına çıktı. Özetle; bu iktidar zenginin cebini tıka basa doldururken, halkımızı, açlığa ve çaresizliğe mahkûm etmeye devam ediyor.”