Anasayfa /  Foto Galeri

Uzman doktor açıkladı: Huzursuz Bağırsak Sendromunun nedenileri, belirtileri ve tedavisi

Huzursuz bağırsak sendromu; spastik kolon, bağırsak tembelliği, irritabl bağırsak sendromu (IBS) isimleriyle biliniyor. Mide krampları, şişkinlik, ishal ve kabızlık gibi belirtilerle başlayan bu sorun bazen günler, hatta aylarca sürebiliyor. Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Kaplan, huzursuz bağırsak sendromu ile ilgili bilgi verdi.

Uzman doktor açıkladı: Huzursuz Bağırsak Sendromunun nedenileri, belirtileri ve tedavisi - Sayfa 1

HUZURSUZ BAĞIRSAK SENDROMUNUN NEDENİ STRES OLABİLİR 

Huzursuz bağırsak sendromu; spastik kolon, bağırsak tembelliği, irritabl bağırsak sendromu (IBS) isimleriyle biliniyor. Mide krampları, şişkinlik, ishal ve kabızlık gibi belirtilerle başlayan bu sorun bazen günler, hatta aylarca sürebiliyor. Kesin bir tedavisi olmayan bu hastalık genellikle ömür boyu devam ediyor. 

Uzman doktor açıkladı: Huzursuz Bağırsak Sendromunun nedenileri, belirtileri ve tedavisi - Sayfa 2

Stres, hormonal bozukluklar, bağırsak düzenini bozan ilaç kullanımı veya şüpheli-bozuk yiyecek tüketmek ya da daha önceden geçirilmiş enfeksiyonların hastalığı tetiklediği biliniyor. Diyet değişiklikleri ve ilaçlar genellikle rahatsız edici semptomları kontrol etmeye yardımcı olabiliyor. Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Kaplan, huzursuz bağırsak sendromu ile ilgili bilgi verdi.